Yeni Girisimciler Sertifikalarini Aldilar

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (KMÜ PTTO) ve Karaman Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligi (KOSGEB) isbirligi ile 17 Nisan - 04 Mayis tarihleri arasinda düzenlenen Uygulamali Girisimcilik Egitimi Programini tamamlayan 25 kisiye sertifikalari KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen tarafindan verildi.

Yeni Girisimciler Sertifikalarini Aldilar

“30 Bin Lira Hibe, 70 Bin Lira Faizsiz Kredi”
Program süresince 70 saatlik egitim görerek basari sertifikasi almaya hak kazananlar KOSGEB’in girisimciligin desteklenmesi, yayginlastirilmasi ve basarili isletmelerin kurulmasi amaciyla 30 bin lira hibe ve 70 bin lira faizsiz kredi destegi saglayan ‘Girisimcilik Destek Programi’ndan yararlanarak kendi isini kurma imkânina sahip oldular.
Ayrica sertifika egitimini basariyla tamamlayan ve egitim sirasinda hazirladigi is plani ile dereceye giren ilk on aday, Konya Teknokent’te bir yil süreyle ücretsiz ofis ve önkuluçka hizmeti alma imkâni buldular.
“Hem girisimciler hem de ülkemiz kazanacak”
Sertifika töreninde konusan KMÜ PTTO Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Savas Sönmezoglu, egitimi basariyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan katilimcilarin KOSGEB’in hibe ve faizsiz kredi destegiyle girisimcilik fikirlerini hayata geçirme sansi yakaladiklarini söyledi.
Doç. Dr. Savas Sönmezoglu ayrica girisimcilerin yenilikçi kimlikleri ile kendilerine pek çok fayda saglamalarinin yani sira ülkemize de katki saglayacagini belirterek, “Uygulamali Girisimcilik Egitimi Programi ile ülkemizde her yil kurulan binlerce yeni girisimin basarili ve kalici olmasi, ülkemizin ekonomik ve sosyal gelisimine olumlu katki sagliyor.” dedi.
“Insanlara faydali bireyler, zihinlerde yasamaya devam eder”
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise sertifika almaya hak kazanan girisimcileri tebrik ederek, “Hayatta ögrenmenin her zaman devam ettigi bilinci ile bu programa katilarak yeni bir seyler ögrenme ve ülkemize faydali olma isteginiz beni gerçekten çok mutlu etti. Hepinize tesekkür ediyorum.” seklinde konustu.
Insanoglunun çevresine faydali olabilecek sekilde yaratildigina dikkat çeken Rektör Sabri Gökmen, “Biz üniversiteye hizmet etmek için geldik; yasarken ölmeye degil. Mühim olan yasarken de öldükten sonra da güzel bir sekilde hatirlanabilmek. Insanlara faydali olan bireyler yasamlarinda oldugu kadar öldükten sonra da yaptiklari faydali islerle insanlarin zihinlerinde yasamaya devam eder.” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284