Yeni Park Karaman`ın Gözde Bir Mekanı Olacak

Karaman Belediyesi tarafından Üniversite Mahallesi Prof. Dr. Halil Cin Caddesi üzerine yapılan parkta çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yeni park tamamlandığında şehrin gözde mekânlarından biri olacak.

Yeni Park Karaman`ın Gözde Bir Mekanı Olacak

Karaman Belediyesi’nin Üniversite Mahallesi’nde, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile Doğukışla köprüsünün hemen bitişiğindeki alanda başlattığı park çalışması hummalı bir şekilde devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar neticesinde parkın yürüyüş yolları yapıldı, kamelyalar monte edildi ve sulama hattı çekildi. Yer tesviyesi ve çimlendirme çalışmaları devam ederken parkı daha güzel ve görsel bir hale getirmek için parkın zirve noktasına “Çiçek Şelalesi” ve “Ay – Yıldız” figürü yerleştirildi. 12 Bin m²’lik alana sahip olan parkta yeşil alanların yanısıra; kamelyalar, oturma bankları, yürüyüş yolları, kafeterya, çocuk oyun grupları, fitnees aletleri ve görsel süs bitkileri yer alacak.

 
Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Prof. Dr. Halil Cin Caddesi üzerine yapılan parkın hizmete girmesiyle bu bölgenin ihtiyaç duyduğu gözde bir mekâna kavuşacağını söyledi. Başkan Kalaycı açıklamasında: “Doğukışla Köprüsünün hemen yanındaki taşlık arazide çok kapsamlı bir park yapımına başladık. Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın huzur içerisinde gidip dinlenebileceği, yürüyüş yapabileceği, çocuklarımızın gönül rahatlığıyla eğlenebileceği, yapılacak olan kafeteryasıyla çayını yudumlayabileceği, stresten uzak, güzide bir sosyal yaşam alanı planladık. Şehrimiz aynı zamanda gelişme gösteren bir üniversite şehri. Planlamalarımızı yaparken ve projelerimizi oluştururken bu çerçeveden bakıyor ve gençlere hitap edecek şekilde stratejiler geliştiriyoruz. Üniversitenin bitişiğinde olması dolayısıyla üniversite öğrencilerimizin de faydalanabileceği, ders girişinde ve çıkışında gezip stres atabileceği bu park şehrimizin nezih ve gözde mekânlarından birisi olacak. Çalışmaların büyük bir kısmı tamamlandı. İnşallah kısa zamanda halkımızın hizmetine sunacağız. Karamanımıza şimdiden hayırlı olsun.” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284