Yenilebilir Enerji Kaynaklari Konulu Bilgilendirme Toplantisi Yapilacak

Medas Meram Elektrik Dagitim A.S., Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ve Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi’nin ortakliginda 3 Ocak Persembe günü saat 14.00’de Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda bir bilgilendirme toplantisi yapilacak.

Yenilebilir Enerji Kaynaklari Konulu Bilgilendirme Toplantisi Yapilacak

Toplantida elektrik piyasasi ve yenilebilir enerji kaynaklari, Lisanssiz elektrik üretimi yönetmelik, teblig ve benzeri hususlar, lisanssiz elektrik üretim tesisleri ve MEDAS iliskileri, Günes enerjisi santralleri teknik ve donanim bilgileri konularinin islenecegi toplantiyla ilgili olarak MEDAS Meram Elektrik Dagitim A.S.’den yapilan açiklamada, “Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu (EPDK) Günes Enerjisinden Elektrik Üretilebilecek Enerji Bölgelerini belirlemis ve Günes Enerjisi yatirimlarini 2013 yili sonuna kadar toplam 600 MW ile sinirlandirmistir. Bu yatirimlarin 92 MW’lik kismi Konya’ya, 38 MW lik Kismi Karaman’a, 26 MW lik kismi ise Aksaray, Nigde ve Nevsehir illerine tahsis edilmistir. MEDAS Dagitim Bölgesi Günes Enerjisi yatirimlarinda %26 lik pay ile ilk sirada ve en yüksek kapasiteye sahip Bölge konumundadir. Ayrica Karapinar Ilçesinin de kisa bir süre önce “Enerji Ihtisas Endüstri Bölgesi” olarak ilan edilmesiyle “ENERJI” artik Bölgemizin degismez gündemi olmustur.
MEDAS Bölgemizdeki bu potansiyelin degerlendirilmesine yönelik projeler için teknik destek verecek tek Dagitim Sirketimizdir. MEDAS Sosyal Sorumluluk bilinci geregi ve bölgesindeki tüm Enerji kullanicilarina örnek olmak üzere MEDAS genel müdürlük yerleskesine Günes Enerjisi Santrali kurmus ve Agustos 2012 den bu yana da kendi elektrigini kendisi üretmeye baslamistir” dendi.
3500 metrekare açik alan üzerine kurulan, 12 adet invertör ve 864 panel ile kurulu gücü 203,04 KWh olan tesisin ayni zamanda Türkiye’de ilk kez uygulanan “uzaktan izleme ve müdahale” sistemiyle takip edildigini belirten MEDAS Genel Müdürü Önder Kazazoglu, “Projemiz ile sosyal sorumlulugumuz yaninda kurulacak üretim tesislerine örnek olmak, MEDAS’in dagitim sistemine enerji girisini kontrol etmek ve çesitli arastirmalara olanak saglamak istedik” dedi.
“Enerji piyasasinda lisansiz elektrik üretimine iliskin yönetmeligin yürürlüge girmesiyle, Türkiye’de yenilenebilir enerji kaynaklarina yatirim yapmanin önü açildi. Yeni yönetmelik, Türkiye’de ister gerçek ister tüzel kisi olsun herkesin sahip oldugu kaynaklari kullanarak ihtiyaci olan elektrigi kendi bünyesinde üretebilmesini olanak sagliyor. Üstelik tüketimi disinda kalan fazla elektrigi dagitim sirketine satabilmesi olanagi sunuyor. Bu durum günes enerjisi bakimindan çok avantajli olan Bölgemiz de enerji sektörünün gelismesinin de önünü açiyor” diyerek büyük tesisler, isletmeler, ticaret haneler, fabrikalar ve turizm tesisleri için günes enerjisi santrallerinin her geçen gün çok daha verimli hale geldigini vurgulayan Kazazoglu, “MEDAS bölgesindeki tüm kullanicilara örnek olmak ve bilgilendirmek için bir dizi toplanti ve konferanslar düzenlediklerinin de altini çizdi.
2013 yilinin ilk Konferansini Karaman da verecek olup, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi, Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi ile MEDAS Meram Elektrik Dagitim A.S. birlikteliginde düzenlenecek bu konferansimiza yine Akademisyenler, ögrenciler, Sanayici, Tüccar ve yatirimcilar basta olmak üzere bilgi sahibi olmak ve aydinlanmak isteyen tüm vatandaslarimizin davetli olacagini belirten Kazazoglu toplantilarin Karaman’a ve Bölgemize hayirli olmasi ve isbirliklerine olanak saglamasi dileginde bulunarak MEDAS olarak aydinlatmaya devam edeceklerini söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284