Yenilenebilir Enerji Projesi Kabul Edildi

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin Ulusal Ajansa sunduğu yenilenebilir enerji sektörüne yönelik proje kabul edildi.

Yenilenebilir Enerji Projesi Kabul Edildi
Ulusal Ajans tarafından yapılan duyuruda; Erasmus+ Programı Ana Eylem 2 (KA2) Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar kapsamında Ajansa Mart 2015 döneminde 206 projenin başvurduğu, bunların 26 tanesinin kabul edildiği belirtildi.
Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin Ulusal Ajans tarafından kabul edilen” Training Qualified Technical Staff For Renewable Energy” isimli projesi yenilenebilir enerji sektöründe nitelikli teknik eleman yetiştirilmesi için müfredat geliştirmeyi amaçlıyor. Projenin amacı Türkiye'de ve özellikle iç Anadolu bölgesinde artan yenilenebilir enerji yatırımları çerçevesinde bu tesislerde çalışacak olan teknik işgücünün yetiştirilmesi için yenilikçi ve modern bir ara eleman yetiştirme müfredatı geliştirmek ve bu müfredatı tüm ülke ve AB çapında uygulanabilirliğini sağlamak olacak.
Proje liderinin Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olduğu Projede, KONESOB haricinde Türkiye’den 4 (Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi KONSEM, İçerik Eğitim, Araştırma ve Danışmanlık), Almanya (BUV Market Services GmbH) ve Macaristan’dan (European Time Academy Kft.) birer olmak üzere toplam 6 ortak bulunuyor. 2 yıl süreyle uygulanacak olan Projenin bütçesi toplam 255.550 AVRO.
Konu hakkında açıklama yapan Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Osman Karamercan; yenilenebilir enerji sektörünün Konya ve Karaman bölgesinde yıldızı parlayan bir alan olduğunu ancak sektörde nitelikli elemana ciddi olarak ihtiyaç duyulduğunu belirterek projenin bu ihtiyaçtan yola çıktığını açıkladı. Proje kapsamında eğitim kurumu, üniversite, meslek kuruluşu ve özel sektörün bir araya getirilerek sektörde ihtiyaç duyulan nitelikli ara eleman profilinin belirleneceğini ve bu profile uygun nitelikli eleman yetiştirilmesini öngören eğitim müfredatı geliştirileceğini söyledi.
KARAMAN ESOB PROJE ORTAĞI
Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Türkiye Ulusal Ajansı’na sunulan ve Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin de proje ortağı olduğu “Training Qualified Technical Staff for Renewable Energy Projeet (TRAQ)” projesi Ajans tarafından kabul edilmiş, sözleşmesi 15 Aralık 2015 tarihi itibariyle imzalanmış ve uygulamaya konulmuştu.
Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin ortağı olduğu TRAQ projesinin çalışma grubu 28 Haziran 2016 Salı günü saat: 10.00’da Konya ESOB Toplantı Salonunda proje değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi.
Toplantıya tüm proje ortakları katılmış, toplantıda proje koordinatörü Zehra Kaya tarafından projenin başlangıcından bugüne kadar yapılan faaliyetler hakkında bilgi verilmiş, yapılan çalışmalar değerlendirilerek bundan sonraki sürecin çalışma planı belirlendi.
Proje kapsamında, proje ortaklarıyla birlikte 28 Temmuz 2016 tarihinde Almanya’ya; 20 Ekim 2016 tarihinde de Macaristan’a iş gezisi düzenlenecek ve yerinde inceleme ve değerlendirmeler yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2016, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284