Yerel Medyanin Nabzi Karaman’da Atti

Karaman Yerel Radyo ve Televizyonlar Iletisim Dernegi tarafindan “Görünen Medyanin Duyulmayan Çigligi” projesi kapsaminda düzenlenen Yerel Medya Panelinde Türkiye genelinde yayin yapan yerel medyanin ortak sikintisinin maddi imkânsizlik nedeniyle gelisen teknolojiye ayak uyduramamak oldugu ortaya çikti.

Yerel Medyanin Nabzi Karaman’da Atti
Piri Reis Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele ilimiz Valisi Süleyman Kahraman, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardimcisi Latif Memis, Mevlana Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ahmet Akman, RTÜK üyesi Dr. Abdulvahap Darendeli, RTÜK üyesi Niyazi Çaylak, Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birligi Genel Baskan Yardimcisi Sakir Gürel, Selçuk Üniversitesi Radyo-TV ve Sinema Bölüm Baskani Prof. Dr. Aytekin Can ile ögretim görevlileri, 70 il ve ilçeden gelen yerel medya mensuplari katildi.
Panel öncesinde bir konusma yapan Karaman Yerel Radyo ve Televizyonlar Iletisim Dernegi Baskani Senem Yavuzaslan, “Anadolu’nun gizli hazinesi Karaman geçmisin izlerini kendine has güzelliklerle harmanlayan özel bir ildir. Burada sizlerle birlikte geçirecegimiz bu 2 gün içerisinde bu güzelliklerin bir kismini sizlerle paylasacagiz. Projemiz Iletisimin temel yapi taslarindan biri olan yerel basin yayin organlari araciligiyla ilimizin gerek ulusal gerek ülke çapinda tanitiminin yapilmasina katkida bulunmaktir. Bir diger hedefimiz ise özellikle yerel medyayi bir araya getirerek aralarindaki iletisimi arttirmak ve sorunlarini hep birlikte masaya yatirmaktir. Yerel medyanin gücü bizim için projede köprü vazifesi görecektir. Karaman’in kendisini ifade edebilmesi, Türk Dili’nin Baskenti olmasi, yeni kurulmus bir üniversiteye sahip olmasi, ülkemizde hem tarim hem de sanayi alaninda elma, kiraz, bisküvi, bulgur gibi önemli firsatlara sahip olan bir il olmasi tüm bunlarin varliginin bilinmesi bizim için son derece önemlidir. Karaman kültür ve sevgi sehri olarak siz degerli misafirlerini bagrina basmaktan büyük bir mutluluk duymaktadir” dedi.
Mevlana Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ahmet Akman’da yaptigi konusmada, Bir ilin kalkinmasi ve tanitiminda yerel medyanin çok büyük öneme sahip oldugunu belirterek medya sektörünün yasadigi bölgeyi tanitmak adina hazirladiklari projeleri her zaman desteklediklerini söyledi.
Vali Süleyman Kahraman’da konusmasinda, “Burada bir ilki gerçeklestiriyoruz. Karaman Yerel Radyo ve Televizyonlar Iletisim Dernegi Baskani Senem hanima böyle bir projeyle bizleri sizlerle bulusturdugu için tesekkür ediyoruz. Valilik, Milli Egitim, Özel Idare ve MEVKA olarak bizde kendilerine destek verdik. Bundan sonraki çalismalarda daha anlamli ve daha güzel sekilde devam edecektir. Bu bir izdir. Ayak basmadir. Saniyorum böyle bir çalismayi diger vilayetlerde sürdürecektir diye umuyorum. Dünyayi insanlar degistirdi. Bugüne kadar hayatimizda pek çok seyin degistigine sahit olduk. Ama belki de bugüne kadar yasadiklarimizin çok daha ötesinde bir yasam bekliyor insanligi. Hiç kuskusuz bu süreçte toplumun her kesimine görevler düstügü gibi meydaninda belli sorumluluklar üstlenmesi gerekiyor. Küresellesen dünyanin en ciddi sorunu milletlerin öz degerlerini koruma noktasindaki sikintisidir. Kendini tanimayan toplumlar kendi degerlerinden haberleri olmayan toplumlarin bu dünyada söz sahibi olmasi, varliklarini devam ettirmesi de zor gözüküyor. Yerel medyaya bu anlamda insanlara yasadiklari sehri anlatma ve tanitma noktasinda büyük görevler düsüyor. Medya mensubu olmak hem sorumluluklari itibariyle hem de çalisma sartlariyla siradan bir is degil. Ciddi bir özveri, emek ve birikim istiyor. Hal böyle olunca bu meslegi icra edenlerin ekonomik, sosyal ve mesleki konularda çagin imkânlarina sahip olmalari gerekiyor. Medya mensuplarinin çalisma sartlarinin iyilestirilmesini özellikle vurgulamak istiyorum. Çünkü bu süreç saglikli islerse, ülkemizde demokrasi güçlenecek. Fikir özgürlügü daha çok islerlik kazanacaktir. Ama bu süreçte medyanin da bir gerçegi unutmamasi gerekiyor. Degisim ancak demokratik ortamlarla mümkündür. Demokrasinin olmadigi ülkeler ve toplumlarda her türlü özgürlük gibi medyanin özgürlügü de risk ve tehdit altindadir. Medya daima korku ve demokrasinin tarafinda yer almali ve çagin imkanlarina göre kendini yenilemelidir. Bu panelin yerel medyanin sorunlarini çözmede önemli bir tecrübe ve imkan olacagina inaniyorum” dedi.
Yapilan konusmalarin ardindan Yerel Medya Paneline geçildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284