Yerel Televizyonlardan Cumhurbaşkanı Ve Başbakana İmdat Çağrısı

Artan uydu fiyatları nedeniyle zor durumda kalan yerel ve bölgesel kanallar, Anadolu Yayıncılar Derneği aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’a çağrıda bulundular.

Yerel Televizyonlardan Cumhurbaşkanı Ve Başbakana İmdat Çağrısı

Konuyla ilgili olarak AYD Başkanı Sinan Burhan yaptığı açıklamada, “Son aylarda artan uydu fiyatları yerel ve bölgesel kanalların girdi maliyetlerini büyük oranda artırmıştır. İşletme maliyetlerinin en önemlisi uydu maliyetleridir. Milli Kuruluşumuz olan TÜRKSAT biz uydu kanallarından dolar üzerinden tahsilat yapmaktır.  Doların çok hızlı değer kazanması uydu maliyetlerini artırmıştır. Bugün gelinen nokta onlarca kanal TÜRKSAT’a borcunu ödeyememektir. Bu durum yerel televizyonların, bölgesel kanalların sonunu getirecektir. Gün geçmiyor ki bir üyemiz bizi aramasın. Hepsi de bize artık dayanamıyoruz. Uydu paralarını ödeyemiyoruz. Kapanma noktasına geldik. Biz kapanmazsak bile TÜRKSAT zaten bizi kapatacak diyorlar. Milli iradenin bekçisi  olan yerel medyanın ayakta kalması beka meselesidir. Bu ülke ayakta kalacaksa yerel medya ile ayakta kalacaktır. Kurtuluş savaşından başlamak üzere bu ülkenin bütün milli davalarında yerel medya vardır.  28 Şubat sürecinde de 15 Temmuz sürecinde de yerel medya Hükümetin yanında yer almıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yer almıştır. O nedenle güçlü bir yerel medya bu ülkenin ve demokrasinin teminatıdır. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan Başbakanımı Binaali Yıldırım Bey’den ve Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan Bey’den TÜRKSAT ücretlerini Türk Lirasına sabitlemesini bekliyoruz. Bir dolar 2750 TL olarak sabitlenirse yerel medya ayakta kalacaktır. Aksi takdirde onlarca kanal maalesef kapanacaktır. Bu konuda siz büyüklerimizden yardım talep ediyoruz” dedi.

Bu bildiriye imza atan yerel ve bölgesel kanallar ise şöyle; ÇAYTV, KONTV, AKSU TV, AKS TV, KANAL 26, KANAL FIRAT, KANAL URFA, KANAL 3, TV1, KAYTV, ERCİYES TV, SUNTV, EDESSA TV, ALTAS TV, RUMELİ TV, KANAL 19, KANAL 6, KOCAELİTV, EGE TV, DRT, PAMUKKALETV, OLAYTV, KANAL 27, TV19, KOZA TV, ADANA TV, CRT TELEVİZYONU, KÖROĞLUTV, SRT, KANAL 54, SİVAS TV, KANAL 58, VİZYON 58, KANAL 52, KANAL 16, SÜPERTV, SERHAT TV, IĞDIR TV, KANAL E, KANAL 23, NEVŞEHİR TV, KRT, BRTV, HATAY TV, HBRT, KANAL 32, ART, ETV, FTV, MANİSA TV, MAVİKARADENİZ, TEK RUMELİ TV

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284