`Yerli Otomobili Özel Sektör Yapmazsa Biz Yapariz`

Ekonomi Bakani Çaglayan, yerli otomobil konusunda, ``Babayigit bu sene çikar insallah. Çikar ama agir kaliyorlar. Özel sektör yapti yapti, yapmadi biz yapariz`` dedi.

`Yerli Otomobili Özel Sektör Yapmazsa Biz Yapariz`

Ekonomi Bakani Zafer Çaglayan, Conrad Otel'de 2012 Ihracat Destekleri Analizi-2013 Yili Hedeflerini açikladigi basin toplantisi sonrasinda sorulari yanitladi.
Yerli otomobil hakkinda da açiklamalarda bulunan Çaglayan, özel sektörü göreve davet etti. ''Babayigit bu sene çikar insallah'' diyen Çaglayan, sözlerine söyle devam etti:
''Çikar ama agir kaliyorlar. Burada göbek bagi var.
Lisans veren firmalara göbek baglamis durumdalar. Dogal olarak bu da firmalarin yerli otomobil yatirimlarini engelliyor. Acaba olur mu diye bir korku var. Ama korkunun ecele faydasi yok. Biz, hiçbir kuruma 'Gel parani batir' demiyoruz. Ama özel sektör yapti yapti, yapmadi biz yapariz. Türkiye otomobilini yapacak arkadas. Dileriz özel sektör yapsin ama onun olmadigi yerde devlet olarak devreye gireriz.
Yerli otomobil için görüstügüm firmalar var. Onlar planlarini getirecek, taleplerini anlatacak. Biz de neler yapip edecegimizi görecegiz. Bunu eninde sonunda yapacagiz.''
''Altin, devletten devlete yapilan bir satis degil''
''2012 ihracatinin altinin gölgesi altinda kaldigi'' yönündeki yaklasima katilmadigini belirten Çaglayan, sözlerine söyle devam etti:
''Daha önce talihsiz bir açiklama yapilmisti. Denilmisti ki 'Iran'da altini ödeme araci olarak kullaniyoruz'. Bu dogru degil arkadaslar. Çünkü biz altini Türkiye Cumhuriyeti olarak Iran'a satmiyoruz. Altin, devletten devlete yapilan bir satis degil. Altin, ihracati yapilan 20 binden fazla üründen bir tanesi. Geçen sene altin ithalati yaptik, 5 milyar dolar dis ticaret açigi verdik. O zaman gölge yoktu da, simdi satinca mi oldu?''
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284