Yeşildere ve Taşkale'de "İçme Suyu Hattı Yenilenmesi" Projesinde Sona Gelindi

Yeşildere ve Taşkale köylerimizde yaşayan vatandaşarımızın daha sağlıklı içme suyu içmesine ve kullanmasına olanak sağlayacak olan “İçme Suyu Hattı Yenilenmesi” projesinde ihale süreci tamamlanırken çalışmalara en kısa süre içerisinde başlanacağı bilgi edinildi.

Yeşildere ve Taşkale'de "İçme Suyu Hattı Yenilenmesi" Projesinde Sona Gelindi

2017 yılı sonunda ilimiz valiliği ile Konya Ovası Projesi Başkanlığı arasında protokolü imzalanan “İçme Suyu Hattı Yenilenmesi” projesinde Yeşildere ve Taşkale köylerimizdeki kanserojen etki yapan asbest su borularının insan sağlığına verdiği zararlı etkileri yok ederek, halkımızın sağlıklı içme suyu içmesine ve kullanmasına olanak sağlanması amaçlanıyor.

Projenin 2.aşamasında projeyi hayata geçirecek olan İl Özel İdaresinde 22 Şubat Perşembe günü ilk olarak Taşkale için yapılan ihale sonuçlandı. İşi üstlenecek olan yetkili firma tarafından sahadaki çalışmalara başlanarak proje için 250 günlük bir iş süresi belirlenmiş oldu.

Yeşildere köyümüzün de İl Özel İdaresinde 19 Nisan Perşembe günü ihalesi yapılarak ilgili yüklenici firma ile sözleşme yapıldı ve Yeşildere’de de çalışmaların en kısa sürede başlayacağı belirtildi.

Konuyla ilgili bilgi veren İl Özel İdaresi Yetkilileri: “Hayata geçen bu projeyle birlikte artık Yeşildere ve Taşkale bölgelerimizde de eski asbest su boruları yenilecek, böylece bölge halkı daha sağlıklı ve temiz bir suya kavuşmuş olacak. Halkımıza şimdiden hayırlı olsun” dediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284