YGS Adaylari Magdur Olmamak Için Dikkat Edin

Nüfus cüzdani olmayan veya nüfus cüzdaninda TC kimlik numarasi, soguk damga veya fotografi bulunmayan 2013-YGS adaylarinin, kimlik belgesi nedeniyle sinavda bir hak kaybina ugramamalari için önlem alindi.

YGS Adaylari Magdur Olmamak Için Dikkat Edin

ÖSYM, 24 Mart pazar günü gerçeklestirilecek Yüksekögretime Geçis Sinavi’nda (YGS), nüfus cüzdani olmayan veya nüfus cüzdaninda TC kimlik numarasi, soguk damga veya fotografi bulunmayan adaylarin magduriyet yasamamalari için 24 Mart pazar günü saat 07.00-10.15 arasi il veya ilçe nüfus müdürlüklerinin açik tutulacagini bildirdi.
ÖSYM’den yapilan yazili açiklamaya göre, 24 Mart’ta yapilacak 2013-YGS’ye katilacak adaylardan, nüfus cüzdani olmadigi veya nüfus cüzdaninda TC kimlik numarasi, fotograf, soguk damga bulunmadigi için sinava katilamayacak durumda olan adaylar için, Içisleri Bakanligi Nüfus ve Vatandaslik Isleri Genel Müdürlügünce il veya ilçe nüfus müdürlükleri pazar günü saat 07.00-10.15 arasi açik tutulacak.
Nüfus cüzdani olmayan veya nüfus cüzdaninda TC kimlik numarasi, soguk damga veya fotografi bulunmayan 2013-YGS adaylarinin, kimlik belgesi nedeniyle sinavda bir hak kaybina ugramamalari, magduriyet yasamamalari için sinav kurallarina uygun kimlik belgelerini edinerek sinava girmeleri gerekiyor.
Bu kapsamda; kayip veya degistirme nedeniyle nüfus cüzdani almak için nüfus müdürlügüne basvuran adaylar, nüfus müdürlügü personeliyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan 2013-ÖSYS basvuru bilgilerine TC kimlik numaralari ve aday sifreleriyle erisecek.
Nüfus cüzdani talep eden adayla MERNIS veri tabanindaki kisi kaydi ve ÖSYS aday islemleri sisteminde basvuru bilgileri bulunan adayin kimlik bilgilerinin ve fotografin karsilastirilmasi sonucunda bilgilerin bire bir tutmasi, fotografin ayni kisiye ait oldugunun tespiti ve müdürlük personeli tarafindan sorulacak sorulara olumlu cevap verilmesi halinde ilgiliye nüfus cüzdani tanzim edilecek.
ÖSYS aday islemleri sisteminden alinan belge dökümüyle ilgilinin ehliyet, pasaport, uluslararasi aile cüzdani ve memur kimlik karti gibi belgelerden birisini ibraz etmesi halinde ibraz edilen belge fotokopisi sistemden alinan nüfus cüzdani talep belgesine eklenerek dosyasinda saklanacak. Adayin yaninda, üzerinde TC kimlik numarasi ile fotografi bulunan ve resmi onay olan özel bir kimlik belgesinin ve 2 fotografinin olmasi islemlerin daha kolay ve hizli olmasini saglayacak.
Rotahaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284