YGS`ye Basvurular Çarsamba Günü Basliyor

Üniversiteye giristeki birinci asama olan Yüksekögretime Geçis Sinavi`na (YGS) basvurular, 2 Ocak Çarsamba baslayacak.

YGS`ye Basvurular Çarsamba Günü Basliyor

ÖSYM'nin internet sitesinde yayimlanan Ögrenci Seçme ve Yerlestirme Sistemi (ÖSYS) kilavuzuna göre,ÖSYS'nin ilk sinavi olan YGS'ye basvurular 2-15 Ocak, Lisans Yerlestirme Sinavlarina (LYS) basvurular ise 22-29 Nisan tarihleri arasinda yapilacak.
2013-ÖSYS Kilavuzu ile aday basvuru formuna ÖSYM'nin "//www.osym.gov.tr" adresinden ulasabilecek adaylar, dagitimi ve satisi yapilmayacak kilavuzun örnegini basvuru merkezlerinde inceleyebilecek.
Bu yil adaylara ortaögretimde zorunlu ders olan din kültürü ve ahlak bilgisinden YGS'de 5 ve LYS-4'te ise 8 soru yöneltilecek.
Kilavuza göre, adaylara YGS'de Türkçe'den 40, tarihten 15, cografyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisinden 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru sorulacak.
LYS'de ise adaylara Matematik Sinavi'nda (LYS-1) matematikten 50, geometriden 30; Fen Bilimleri Sinavi'nda (LYS-2) fizikten 30, kimyadan 30, biyolojiden 30, Edebiyat-Cografya Sinavi'nda (LYS-3) Türk dili ve edebiyatindan 56, cografya-1'den 24, Sosyal Bilimler Sinavi'nda (LYS-4) tarihden 44, cografya-2'den 14, felsefe, psikoloji, sosyoloji, mantik ve din kültürü ve ahlak bilgisinden 8'er soru yöneltilecek.
Yabanci Dil Sinavi'nda da adaylara (LYS-5) sözcük bilgisi ve dil bilgisinden 20, çeviriden 12, okudugunu anlamadan 48 soru sorulacak.
Kimler basvurabilecek
ÖSYS'ye, sinavsiz geçis dahil, 2012-2013 ögretim yilinda ortaögretim kurumlarinin (lise veya dengi okullar, açikögretim lisesi) son sinifinda okuyan ögrenciler, ortaögretim kurumlarinin son siniflarinda beklemeli durumda bulunanlar, ortaögretim kurumlarini bitirmis olanlar, ortaögretimlerini yabanci ülkelerden yapanlardan durumlari bu belirtilenlere uyanlar basvurabilecek.
YGS sonuçlari "//sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden ögrenilebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284