Yilmaz: Genel Merkez Ücretsiz Diyor, Karaman Sube Masraf Istiyor

Vatandasin bankalardan kullandigi kredilerin dosya masraflari ve kredi kartlarina ödedikleri aidatlari geri almak Tüketici Dernegine yapacaklari basvuruda bankadan istenen evraklara Karaman subesi 250 lira masraf isterken, ayni islem için Genel Merkezin herhangi bir ücret talep etmemesi emeklileri hayrete düsürdü.

Yilmaz: Genel Merkez Ücretsiz Diyor, Karaman Sube Masraf Istiyor

Konuyla ilgili olarak gazetemize bilgi veren Emekliler Dernegi Baskani Abdullah Yilmaz, “Emekli vatandaslarimizin bankalardan kullandigi kredilerde alinan dosya masraflari ve kredi kartlari aidatlarini geri almak için bankalardan doküman isteniyor. Garanti Bankasi hiç ücret talep etmeden istenen dökümani emeklimize verirken, Halk Bankasi Karaman Subesi maasini ayni bankadan alan emeklimizden 250 lira masraf parasi talep ediyor. Ayni bankanin Istanbul’daki bulunan Genel Müdürlügü’nden ayni evraklari istiyoruz. Herhangi bir para talep etmeden evraklari veriyor. Ayni bankanin subesi ile Genel müdürlügü arasinda islem farki olur mu iste bunu soruyoruz. Bu nasil is anlamadik” dedi.
Yilmaz, emeklilere Temmuz ayinda gelen enflasyon farkindan da memnun olmadiklarini belirterek, “Emeklilerimizden bazilari 120 TL, bazilari 50, bazilari ise 30 lira fark aliyor. Aradaki bu farkin ortadan kaldirilmasi için hükümet tarafindan önlem alinmasini istiyoruz. Ayrica 7 bin 900 günden emekli olan bir kisi 2 bin 150 TL maas alirken, 5 bin 700 günden emekli olan ise 685 lira aliyor. Bu ayarsizliklarin sürüp gitmesi biz emeklileri derinden üzüyor. Zaten geçimimizi zar zor götürürken birde bu haksizliklarin sürüp gitmesi bizleri magdur ediyor” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284