Yogun Bakimlara `Seviye`

Kamu ve özel tüm hastanelerdeki yogun bakim üniteleri Temmuz ayina kadar seviyelendirilecek

Yogun Bakimlara `Seviye`

Kamu ve özel sektöre ait tüm hastanelerdeki yogun bakim üniteleri Temmuz ayina kadar yatak kapasitesi, kabul edilecek hastalarin özelligi ve klinik durumu, fiziki sartlar, tibbi araç-gereç ve donanim gibi ölçütler dikkate alinarak seviyelendirilecek.
Saglik Bakanligi Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Baskani Hasan Çagil, kuruma bagli hastanelerdeki yogun bakim ünitelerinin seviyelendirilmesi ve tesciliyle ilgili genelge yayimladi.
Genelgede, yatakli saglik tesislerindeki yogun bakim hizmetlerinin çagin gereklerine, günün ihtiyaç ve beklentilerine uygun olarak gelistirilmesi amaciyla personel ve hizmet, fiziki sartlar, malzeme ve tibbi teknolojik imkanlar bakimindan standartlarinin belirlenmesinin ve seviyelendirilmesinin öngörüldügü bildirildi.
Yatakli Saglik Tesislerinde Yogun Bakim Hizmetlerinin Uygulama Usul ve Esaslari Hakkinda Teblig uyarinca seviyelendirmenin 20 Temmuza kadar yapilmasi gerektigini hatirlatan Çagil, bununla ilgili nihai ve kesin sorumlulugun il saglik müdürlüklerine ait bulundugunu, hükümlerin uygulanmasiyla ilgili sorumlulugun da il saglik müdürlüklerinin yani sira hastane bashekimleri ve yogun bakim sorumlusu hekimlerde oldugunu belirtti.
Genelge dogrultusunda il saglik müdürlügünün koordinesinde yogun bakim tescil komisyonlari kurulacak. Komisyonlar için diger hastanelerden de uzman hekim ve personel destegi saglanacak.
-Seviyelendirme nasil yapilacak--
Yatakli Saglik Tesislerinde Yogun Bakim Hizmetlerinin Uygulama Usul ve Esaslari Hakkinda Teblige göre, yogun bakim servisleri yatak kapasitesi, kabul edecegi hastalarin özelligi ve klinik durumu, ilgili uzmanlik dallarinin agirlikli orani, sahip oldugu fiziki sartlar, bulundurulmasi gereken tibbi araç-gereç ve donanim ile personelin niteligi, bünyesinde faaliyet gösterdigi saglik tesisinin statüsü gibi ölçütler dikkate alinarak seviyelendirilecek.
Yogun bakim servislerine birinci, ikinci ya da üçüncü, çocuk yogun bakim servislerine ise ikinci ya da üçüncü seviye verilecek.
Özel saglik tesisleri bünyesindeki yogun bakim servislerinin tescilinde ise faaliyet izin belgesinde belirtilen yogun bakim yatak sayisi esas alinacak.
Seviye tespiti tebligle belirlenen asgari standartlar çerçevesinde komisyon marifetiyle yerinde inceleme ve raporlama yöntemiyle yapilacak.
Yogun bakim servisinin bransi, yatak sayisi ve seviyesini belirten valilik onayi alinarak Saglik Bakanligi'na bildirilecek.
Konyahaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284