YÖK`ten Tüm Üniversitelere Çanakkale Mönüsü

Yüksek Ögretim Kurumu 18 Mart`ta çok anlamli bir proje gerçeklestirecek...18 Mart günü bütün üniversite ögrencileri Çanakkale Savasi sirasinda askerlerin yedigi yemekten yiyecek.

YÖK`ten Tüm Üniversitelere Çanakkale Mönüsü

Yüksekögretim Kurumlari Türkiye Ögrenci Konseyi Baskani Nihat Bugra Agaoglu, üniversitelerden, Çanakkale Zaferi'nin yildönümü nedeniyle sehitlerin anisi için 18 Mart günü üniversite yemekhane ve kafeteryalarinda bugday çorbasi, hosaf ve ekmekten olusan mönünün dagitilmasini istedi
Habertürk'ün haberine göre Yüksekögretim Kurumlari Türkiye ögrenci Konseyi Baskanligi, Çanakkale Sehitleri Haftasi nedeniyle üniversitelere bir yazi göndererek, 18 Mart'ta yemekhane ve kafeteryalarda bugday çorbasi, hosaf ve ekmekten olusan mönünün dagitilmasini istedi. 6 Mart 2013 tarihli ve Türkiye ögrenci Konseyi Baskani Nihat Bugra Agaoglu imzali yazida, Çanakkale Savasi'ndaki kahramanliklarin hafizalarda canli kalmasi için o günkü mönünün dagitilmasi istendi.
'NELER YASANDIGI ANLASILSIN'
Agaoglu, yazida "Ülkemizin bugünkü refah ve kalkinmislik seviyesine gelmesinde önemli bir mihenk tasi, bir dönüm noktasi olan Çanakkale Savaslari'nda, sancagini bir kere dahi yere degdirmeyen kahraman ecdadimiz muharebe zamanlarinda yokluk sebebiyle tüm gün boyunca bugday çorbasi, hosaf ve kuru ekmek ile beslenmis, tüm zorluklara ragmen vatanimiz için harp etmislerdi. Bu kahramanliklarin hafizalarda canli kalmasi adina Çanakkale Sehitleri Haftasi içerisinde 18 Mart 2013 tarihinde üniversiteniz ögrencilerine tarih suurunun yasatilmasi için üniversite yemekhane ve kafeteryalarinda ecdadimizin o günkü mönüsü olan bugday çorbasi, hosaf ve ekmekten olusan mönünün dagitilmasi hususunda geregini saygilarimla arz ederim."
Agaoglu, o günkü havanin daha iyi
Yüksekögretim Kurumlari Türkiye Ögrenci Konseyi Baskani Nihat Bugra Agaoglu, üniversitelerden, Çanakkale Zaferi'nin yildönümü nedeniyle sehitlerin anisi için 18 Mart günü üniversite yemekhane ve kafeteryalarinda bugday çorbasi, hosaf ve ekmekten olusan mönünün dagitilmasini istedi anlasilmasi, hatirlanmasi, gençligin biraz daha bilinçlenmesi adina bu yaziyi gönderdiklerini anlatti.
ELLERINE KINA YAKACAKLAR
Üniversitelerin çogunun talebi olumlu karsiladiklarini anlatan Agaoglu, "Tahminimize göre, 167 üniversiteden en az 120'sinde bunu uygulayabilecegiz. Ayrica o dönem anneler çocuklarini 'vatana kurban olsunlar' diye ellerine kina yakip gönderdikleri için üniversitelerin giris kapilarinda ögrenci arkadaslarimizdan ellerine kina yakmalarini talep edecegiz" diye konustu. YÖK'ten de destek aldiklarini kaydeden Agaoglu, "Ama bu bir ögrenci projesi" dedi.
Türkiye Ögrenci Konseyi YÖK'e bagli olmayan ama yürütmesi YÖK Baskanliginda olan bir kurum. STK mahiyetinde seçimle isbasina geliyor, ögrencilerden olusuyor. Türkiye'deki 4.5 milyon ögrencinin temsilcisi konumunda. Bölümlerde yapilan seçimlerden fakülte temsilcileri, fakültelerden üniversite temsilcileri, tüm Türkiye'deki üniversiteler arasindan da Türkiye Ögrenci Konseyi Baskani ve yönetimi seçiliyor. Böylece hem ülke içinde hem uluslararasi alanda Türkiye'deki üniversite ögrencilerinin temsili saglaniyor.
Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284