Yolda Bulduklari Parayi Belediyeye Teslim Ettiler

Karaman’in Sariveliler ilçesinde yaslari 10 ila 12 arasinda degisen 5 çocuk, yolda yürürken bulduklari parayi belediyeye teslim ederek örnek bir davranis sergiledi.

Yolda Bulduklari Parayi Belediyeye Teslim Ettiler

Ilçenin Yesilyurt Mahallesi’nde Mustafa Öge, Mehmet Akif Yigit, Mehmet Yigit, Ibrahim Peker ve Mehmet Canbolat isimli çocuklar yolda yürürken 600 lira buldu. Çocuklar daha sonra bulduklari parayi belediyeye götürerek teslim etti. Belediye ise yaptigi arastirma sonucunda parayi düsüren 60 yasindaki Hayriye Serçe’yi bularak parasini verdi.
MAASINI DÜSÜREN YASLI KADINI ÇOCUKLAR SEVINDIRDI
Postaneden çektigi 600 liralik maasini Yesilyurt Mahallesi’nde düsürdügünü anlatan Hayriye Serçe, parayi bularak belediyeye teslim eden çocuklara tesekkür ederek, “Böyle bir insanlik görmedim. Eve giderken düsürmüsüm. Ne yapacagimi düsünürken belediyeden aradilar. Beni bu Ramazan gününde mutlu ettiler” dedi.
Parayi bulan çocuklari ise böyle bir davranista bulundugumuz için çok mutluyuz, çünkü bir insani zor duruma düsmekten kurtardik. Herkes dürüst olmali“ dedi.
Çocuklarin bu örnek davranisina duyarsiz kalmayan Sariveliler Belediye Baskani Hayri Samur, dürüstlüklerinden dolayi çocuklara tesekkür ederek, çesitli hediyeler verdi. Baskan Samur, örnek davranis sergileyen çocuklarin ailelerini de tesekkür etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284