Yukari Ve Asagi Akin Köylerinde Gölet Çalismalari Basladi

Yukari Akin ve Asagi Akin Köylerini kapsayan ve daha önce kisa bir ön çalisma yapilan göletin ikinci asama çalismalari basladi.

Yukari Ve Asagi Akin Köylerinde Gölet Çalismalari Basladi

Konya DSI. Bölge Müdürlügünden gelen ekip 9 Eylül Cuma günü ögle saatlerinde Il Genel Meclis Baskani Mustafa Bayir ile birlikte bölgeye giderek, buradaki gölet yerinin etüt olarak incelemeye alinip alinmayacagi konusunu inceledi.
DSI. Bölge Müdürlügünden gelen ekipte Planlama Sube Müdürü Osman Nuri Akyalçin, Yeralti Sulari Sube Müdürü Kemal Olgun, Yeralti Sulari Sube Müdürlügü Bas Mühendisi Seref Taskin, Göletler Sube Müdürü Ahmet Kaya ve ilgili sube müdürlüklerinden Mühendisler Mevlüt Alper Ölmez, Murat Tunç ve Halis Aslan bulunuyor.
Konu hakkinda bilgi veren Planlama Sube Müdürü Osman Nuri Akyalçin, “Yapilacak olan bu inceleme gölet yerinin etüt kapsamina alinip alinamayacagidir. Çünkü bir gölet yerinin etüt çalismasi 18 ila 24 ay arasinda yapilabilmesi ve maliyetinin ise 100 ile 200 bin TL civarinda olmasidir. Bizim bugün bu bölgede yapacagimiz çalisma, etüdün harcanacak bu paraya degip degmeyeceginin tespit edilmesidir. Incelemeler sonucunda harcanacak zamana ve paraya degerse biz burayi incelemeye alacagiz” dedi.
Ayrica daha önceki yapilan bir ön çalismada toplanan verilerin ellerinde bulundugunu ve bu incelemenin o raporlar dogrultusunda yapilacagini da dile getiren Sube Müdür Akyalçin ikinci incelemede veri çalismalarina baslayacaklarini, bu çalismanin da sondaj, zemin etüdü, topografya, su ölçümleri, toprak tasnifleri ve toprak numuneleri oldugunu söyledi.
Inceleme dönüsü bizlere bilgi veren Il Genel Meclis Baskani Mustafa Bayir ise; incelemelerin çok olumlu geçtiginin altini çizerek gelen heyetin ise olumlu baktiklarini inceleme esnasinda Yukariakin, Asagiakin, Kurucabel ve Mut’un Çampinari köy muhtarlarinin da hazir bulunduklarini, yapilacak olan göletin 4 köye hizmet verecegini bu köylerden birinin de Mut’un Çampinari köyü oldugunu, göletin bitiminde ise bu köylerimizde zeytin yetistiriciligi, incir, bahçecilik ve seraciligin hayat bulacagini ve bu köylerimizde ekonominin canlanacagi için köyden kente göçün de önlenmis olacagini ifade etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284