Yunus Emre Enstitüsü Heyetinden Vali Tapsız’a Ziyaret

Vali Süleyman Tapsız, Ankara Yunus Emre Enstitüsü Kurumsal İletişim Müdür Vekili Mevlüt Peker, Türkçe Öğretim Uzmanı Nilüfer Kol ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Dekan Yardımcısı Yrd. Do. Dr. Mert Öksüz’ü makamında kabul etti.

Yunus Emre Enstitüsü Heyetinden Vali Tapsız’a Ziyaret

Ziyarette, Yunus Emre Enstitüsü Kurumsal İletişim Müdür Vekili Mevlüt Peker, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile imzalanan protokol çerçevesinde üniversitede öğrenim gören uluslararası öğrencilere yönelik düzenlenecek olan Türkçe Yaz Okulu hakkında bilgiler vererek Vali Tapsız’dan destek istedi.

Ziyaretten duyduğu memnuiyeti ifade eden Vali Tapsız, böyle bir organizasyonun Türkçe ve Kültür Başkenti Karaman’da yapılıyor olmasının anlamlı olduğunu söyledi. İlimizde öğrenim görecek yabancı öğrencilerin Türk kültürünü kendi ülkelerinde tanıtımını yapmaları açısından önemli bir gelişme olduğunu dile getiren Vali Tapsız, Valilik olarak gereken her türlü desteği vereceklerini belirterek bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Ziyaretin sonunda Yunus Emre Enstitüsü Kurumsal İletişim Müdür Vekili Mevlüt Peker, Vali Tapsız’a ziyaretin anısına köklü bir geçmişe sahip bir Türk oyunu olan ve ahşaptan yapılmış mangala oyunu hediye etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284