Yunus Emre ve Türkçe Yılı Anısına Deneme Yarışması

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile Sudurağı Belediyesi tarafından Yunus Emre ve Türkçe Yılı anısına düzenlenecek olan ‘Deneme’ yarışması için protokol imzalandı.

Yunus Emre ve Türkçe Yılı Anısına Deneme Yarışması

Rektörlük makamında KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak ve Sudurağı Belediye Başkanı Derviş Mehmet Ceyhan’ın imzasıyla yürürlüğe giren protokol, üniversite öğrencilerine yeteneklerini sunma imkânı tanıyacak.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile Sudurağı Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan yarışma; Türkçeyi korumayı, zenginleştirmeyi ve gelecek nesillere güçlü bir şekilde aktarmayı hedeflerken Türk dilini yerinde ve doğru kullanmayı, açık ve anlaşılır olarak konuşma ve yazma becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Başvurular 02-27 Ağustos 2021’de

Yarışmada ‘Söz, Varlık ve Türkçe’ temaları çerçevesinde dil ve milli kimlik ilişkisi, dil ve kültür ilişkisi, dilde yaşanan yabancılaşma karşısında toplumda Türkçe bilincinin oluşturulması, Türkçeye sahip çıkma yönünde milli şuur oluşturulması, dil ve kişilik gelişimi gibi konu başlıkları üzerinden değerlendirme yapılacak.

Birincilik için 3500 TL, ikincilik için 2500 TL, üçüncülük için 1500 TL, teşvik ödülü için ise 1000 TL ödül belirlenen yarışma için başvurular 02-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Tüm Türkiye'deki lisans, önlisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katılabileceği ve 17 Eylül 2021 tarihinde www.kmu.edu.tr adresinden sonuçların duyurulacağı yarışma için ayrıntılı bilgiye //sks.kmu.edu.tr adresinden ulaşılabilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284