Zaferlerle Dolu 90 Yil

Türk askerinin büyük bir azim ve fedakarlikla baslattigi büyük taaruzla 30 Agustos’ta ülkemizi isgal eden düsmanlar çember içine alindi. Gazi Mustafa Kemal’in baskomutanligindaki Türk ordusu düsman askerlerinin mevzilerini ele geçirdi. Bu savas, Atatürk`ün baskomutanliginda yapildigi için Baskomutanlik Meydan Muharebesi olarak adlandirildi.

Zaferlerle Dolu 90 Yil
Bu büyük zaferin 90. yildönümü ülkemizde ve ilimizde törenlerle kutlanacak. Ilimizdeki kutlamalar 29 Agustos Çarsamba günü Vali Murat Koca ve protokol üyeleri tarafindan sehitlik ziyaretiyle basladi.
Bugünkü törenler ise saat 10.00’da Cumhuriyet Parkindaki Atatürk anitina çelenk konulmasiyla baslayacak. Buradaki törenin ardindan saat 10.30’da Valilik makaminda Vali Koca, Garnizon Komutani Boz ve Belediye Baskani Ugurlu tebrikleri kabul edecek.
Saat 11.00’deyse Ismetpasa Caddesinde kutlama yapilacak. Program Vali, Garnizon Komutani ve Belediye Baskaninin halkin bayramini kutlamalariyla baslayacak. Istiklal marsinin okunmasi, günün anlam ve önemini belirten konusmanin yapilmasi ve tören geçisiyle sona erecek.
Aksam saat 20.30’daysa Vali Murat Koca ve esi Vildan Koca tarafindan Demosan Otel’de Zafer Resepsiyonu verilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284