Zaman Gazetesi 25. Yil Kutlama Programi Yapildi

Zaman Gazetesi’nin 25.Yildönümü münasebetiyle il protokolünün ve abonelerin katildigi program 06 Mart 2012 Sali günü saat 19.30’da gerçeklestirildi.

Zaman Gazetesi  25. Yil Kutlama Programi Yapildi
Zaman Gazetesi 25. Yildönümü kutlama programina Valimiz Süleyman Kahraman, Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Kemal Çokdinç, Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardimcisi Ferhat Burakgazi, daire müdürleri, ilçe ve belde belediye baskanlari ve vatandas katildi.
Programin açilis konusmasini yapan Zaman Gazetesi Karaman Temsilci Ilyas Ürkek, duyarli ve evrensel degerleri ilke edinen bir yayin politikasi ile 1 milyon okura ulasildigini ve Zaman'in, demokrasi ve düsünce özgürlügünün gelismesine ciddi katkilar yaptigini söyledi. Ürkek, gazetenin belirledigi hedeflerini yakalama noktasinda basarili olacagina inandigini belirterek “Zaman bu ülkenin hamurunda var olan hosgörü ve diyalog kavramlarini bir araya getirmeyi basardi. Gazetenin bu özelligi tirajinin da artmasina olumlu etki yapacak.” dedi.
Gazetenin gündem olusturan mansetlerinin "25. Yil Belgeseli" olarak gösterildigi sunumun ardindan program Zaman Gazetesi’nin degisik birimlerinde çalisan suan Aksiyon Dergisi Ankara Temsilcisi Idris Gürsoy’un konusmasi ile devam etti. Gürsoy konusmasinda Zaman Gazetesi’nin 1986 yilinda zorlu bir yolculuga çiktigini ancak yayin politikasindaki tutarli çizgisinden dolayi koydugu hedefleri yakaladigini söyledi. Gürsoy, toplumun Zaman Gazetesi ve bu çizgide yayin yapan medyaya ihtiyaci olduguna dikkatleri çekerek “Zaman Gazetesi dünya çapinda referans bir gazete olmak için çalisiyor. 25 yil önce zor sartlar altinda yayin hayatina baslayan Zaman, Türkiye'nin en çok satan ve en çok okunan gazetesi haline geldi. Bu sadece bir gazetenin basarisi degil; ona sahip çikan, okuyan, okutan muazzam bir kitlenin, sizlerin basarisidir.” dedi.
Vali KAHRAMAN medyanin hayatimizdaki yeri ve önemine degindigi konusmasinda “Bir ülkedeki gazeteler aslinda o milletin vicdaninin sesidir. Bir gazete, bir milletin vicdanina tercüman oldugu kadar hayatin kesfi noktasinda da okurlarina yol gösterir. Gazeteler, yasananlar ile yasanmasi gerekenler arasinda saglikli bir iliskinin kurulabilmesinde öncü bir rol aldigi gibi, bir milletin gerçeklerinin ne oldugu konusunda da düsünmeye zemin hazirlar. Milletlerin istikbali açisindan büyük önem tasiyan bu zemin, özgürlük, bilgi ve birikim içeren bir anlayisla insa edilmelidir. Milletin vicdani olmayi dert edinen her gazete öncelikle kendi vicdaninda özgür, olmalidir. Milleti bilgiye ulastirmak isteyen her gazeteci önce kendini bilgiyle donatmalidir. Kendi içinde bu inanci, bu birikimi tasimayan bir gazetenin milletin vicdanina ses olabilmesi de elbette ki mümkün degildir. Bugün kurulusunun yirmi besinci yili vesilesiyle bir araya geldigimiz Zaman gazetesi hem merkezin hem de tasranin sesi olma noktasinda büyük basarilara imza atmistir. Olani tarafsiz bir sekilde aktardigi gibi, olmasi gerekeni de özgürce söyleme cesaretini göstermistir. Her seyden önce bir gazete millete dogru, saglikli haber alma imkâni sunarken en basta hukukun sinirlarini asmamalidir. Milletin menfaatleri yaninda, kisilerin hak ve özgürlüklerine de gereken saygiyi göstermelidir.
 
Içerigiyle oldugu kadar tasarimiyla da göz dolduran Zaman Gazetesi'nin bu anlamdaki basarisi, en güzel karsiligi hiç kuskusuz yine milletimizin vicdaninda bulmustur. Bu basari ülkemizin sosyal, siyasi ve kültürel hayati açisindan oldukça önemlidir ve bir gazetenin basarisi ayni zamanda o ülkedeki demokrasinin de güçlenmesi anlamina gelmektedir. Bu kadar büyük önem tasiyan bir meslegin elbette ki insani yipratan bir tarafi da var. Bu açidan gazetecilerin haklarinin korunmasi, gayretlerinin ödüllendirilmesi ve gazetelerin desteklenmesi milletin her ferdi için ciddi bir sorumluluktur. Bu sorumluluk herkes için önem ve öncelik arz ettigi takdirde, demokrasimiz elbette ki daha saglikli isleyecektir. Bu vesile ile 25 yili geride birakan Zaman Gazetesi'nin her çalisanini en içten duygularla kutlarken, basarilariniz ve gayretiniz daim olsun diyor, hepinizi saygi ve sevgi ile selamliyorum” dedi.
En çok abone bulan ve en uzun süre abone olan alti kisiye Vali KAHRAMAN tarafindan plaket verildi. Katkilarindan dolayi Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’e, Karaman Belediyesi Baskani Kamil Ugurlu’ya, Karaman tanitimina katkilarindan dolayi Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN’a plaketleri sirasiyla KASIAD Baskani Ahmet Kilinç, Aksiyon Dergisi Ankara Temsilcisi Idris Gürsoy ve Karaman Zaman Gazetesi Il Temsilcisi Ilyas Ürkek tarafindan plaketleri takdim edildi.
Program, ödül töreni ve pasta kesimin ardindan sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284