“Zaman Kardeslik Zamani” Toplantisi Yapildi

KASIAD, Karaman Egitim Gönüllüleri Dernegi, Tüm Çalisanlar Egitim ve Kültür Vakfi ile Kimse Yok mu Dayanisma ve Yardimlasma Dernegi’nin ortakliginda hayata geçirilen “Zaman Kardeslik Zamani” toplantisi 19 Kasim 2011 Cumartesi saat 19.00’da yapildi.

“Zaman Kardeslik Zamani” Toplantisi Yapildi
Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programa Ilimiz Valisi Süleyman Kahraman, esi Hanimefendi Muhsine Kahraman, kizlari Semiyye Munise Kahraman, Milletvekili Av. Mevlüt Akgün, Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Kemal Çokdinç, Adli Yargi Adalet Komisyonu Baskani Mehmet Öztunç, Vali Yardimcisi Latif Memis, daire müdürleri, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ile çok sayida vatandas katilim gösterdi.
Nijer, Kirgizistan, Diyarbakir’a yapilan kurban bagislarina iliskin görsel sunumlarin yapildigi toplantida Karamanli yardimseverlerin yapmis olduklari maddi ve manevi fedakârligin kendileri için çok anlamli oldugunu ifade eden Kimse Yok Mu Dayanisma ve Yardimlasma Dernegi Diyarbakir Subesi Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Dabanoglu Diyarbakir’a giderek kurbanlarini bölgede kesip dagitan tüm Karamanlilara tesekkür etti.
Dabanoglu sonrasinda konusan Milletvekili Av. Mevlüt Akgün konusmasinda: “ Bu tür organizasyonlarla Türkiye’nin dört bir yaninda var olan kardeslik duygusu pekismektedir. Kurban bayramini sevdikleriyle beraber geçirmek varken Diyarbakir’da memleketimizin aziz bir beldesinde geçirme fedakârligi gösteren, kurbani sadece Anadolu cografyasinda degil dünyayi kusatan bir dostluk köprüsüyle bir baris hareketiyle kutlayan tüm yardimseverlere tesekkür ediyorum. ”dedi.
Vali Kahraman “Insanin Iyilik Yapma Yetenegi Insana Bahsedilen Bir Güzelliktir”
Diyarbakir, Nijer ve Kirgizistan’a yapilan yardimlara vesilen olanlara tesekkür belgelerinin verildigi toplantida konusan Vali Süleyman Kahraman ise konusmasinda: “Karaman halki yardimlar konusunda hiçbir ile, bölgeye ve ülkeye yabanci degildir. Karaman halki Somalideki açlik felaketinde, Pakistandaki sel felaketinde, Vandaki depremde yaptigi yardimlarla yardimseverligin iyi bir sekilde göstermistir. Ayni zamanda dogu ve güneydogu bölgesinden gelen tarim isçilerimize her türlü kolayligi göstererek, halkimiz ve kamu çalisanlari olarak bizler elimizden gelen gayreti göstererek tarim isçilerinin iyi sartlar altinda çalismalarini sagladik. Dünyanin neresinde olursa olsun yasanan her aci, aslinda bize dünyanin fani oldugunu hatirlatir. Ve dünyanin neresinde olursa olsun yasanan her aci, bize nasil bir hayat yasamamiz gerektigini ögretir. Çünkü kendi derdine düsen ruhlarimiz, bu acilara, bu hüzünlere sahit olarak kim oldugunu yeniden hatirlar. Niçin dünyada oldugunu ve dünyada kim olmasi gerektigini fark eder. Dostça, kardesçe el uzattigimizda gülen her yüz, sevinen her gönül bizim dünya ile saglikli bir iliski kurmamiza vesile olacaktir.  Iyilik yapmak bize sadece bugün degil tüm zamanlarda var olma, hatirlanma imkânidir aslinda. Insanin iyilik yapma, kardes olma yetenegi aslinda insana bahsedilen bir iyilik, bir güzelliktir diye düsünüyorum. Bize tüm zamanlarda yasama imkâni sunan bir güzellik… Sartlar ne olursa olsun, dünyanin dört bir tarafina kardesçe dost elini uzatanlari kutluyorum. “Simdi Kardeslik Zamani” diyerek yollara düsen, kimi zaman Somali’de bir çocugun basini oksayan, kimi zaman “kimse yoksullugun kurbani olmasin” diyerek, dünyanin en uzak noktasindaki yoksulla kurbanini paylasanlar aslinda sadece bugünü insa etmiyorlar, onlar yaptiklari iyilikle tüm zamanlari fethediyorlar. Insanligin yitik hazinesini, kardesligi ve paylasmayi tüm dünyaya yeniden hatirlatiyorlar. Iste bunun için de tüm zamanlarda hatirlanacaklardir… Iyilikleri gönülden gönüle dolasarak yasayacak ve onlarin bu gayretiyle aziz milletimiz de tüm dünyada hayirla hatirlanacaktir.  Dünyanin dört bir tarafinda kan akiyor, dünyanin dört bir tarafinda gözler agliyor, gönüller aci çekiyor. Yoksulluk sarilmayi bekleyen bir yara olarak karsimizda duruyor. Evet insanlik iyilik bekliyor, insanlik baris bekliyor… Bunun için de her birimizin “simdi kardeslik zamani” diyerek bir yarayi sarabilmenin derdinde olmamiz gerekiyor. Ancak o zaman sönen umutlar tazelenebilir, ancak o zaman gönüller yeniden huzur bulabilir… Dünyaya kardesçe el uzatabilen herkesten Allah razi olsun, Allah gayretinizi daim etsin diyor, hepinizi saygi ve sevgiyle selamliyorum.”dedi.
 
 
Toplanti yardima katkida bulunanlarin ve protokol üyelerinin sahneye çikarak günün anisi adina çekilen fotograf çekimi ile son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284