‘Zamanın Kıymeti’ Kitabı Ele Alındı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İlim ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu tarafından Zaman, Mekan ve Şahsiyet Okumaları kapsamında ‘kitap tahlili’ düzenlendi.

 ‘Zamanın Kıymeti’ Kitabı Ele Alındı

Bu hafta zaman kavramı çerçevesinde Yazar Abdulfettah Ebu Gudde’nin ‘Zamanın Kıymeti’ konulu kitabının ele alındığı programa çok sayıda öğrenci katıldı. Moderatörlüğünü KMÜ öğrencisi Meryem Soylu’nun yaptığı programda öğrenciler okudukları kitap hakkında fikir alışverişinde bulundu.

İslam alimlerinin gözüyle ilim peşinde koşan insanların zamanını nasıl değerlendirdiğinin anlatıldığı kitap hakkında çıkarım yapan öğrenciler, “Vakti değerlendirmek insanın uyanık olduğuna delalettir. Kuran-ı Kerim'de ‘Çünkü zaman katıksız kusursuz bir nimettir, hüsrana düşüp ayıplanacak olan ise insandır.’ açıklaması yer alıyor. Ayrıca Hasan El Benna’nın, ‘Vaktin hakkını idrak eden kimse hayatının anlamını idrak etmiştir. Çünkü vakit hayat demektir.’ sözü de vaktin önemini bizlere anlatıyor. Zamanın boş geçmesi gençliğin cehaletle geçmesi gibidir.” şeklinde konuştular.

Program, Mekan Okumaları kapsamında, Yazar Prof. Dr. Ahmed Yüksel Özemre’nin ‘Üsküdar’da Bir Attar Dükkanı’ kitabının tahlil edilmesiyle devam edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284