Zarar Eden Ögretmenevi Kapatilacak

Milli Egitim Bakanligi (MEB), ögretmenevleri ile ilgili önemli bir uygulamaya geçiyor. Uygulamada önemli degisiklikler var...

Zarar Eden Ögretmenevi Kapatilacak

Valiliklerce her yil subat ayi sonunda ögretmenevleri ve aksam sanat okullari ile ilgili degerlendirme raporlari hazirlanacak. Yillik ortalama yüzde 20 doluluk oraninin altinda kalan ve iki yil üst üste zarar eden kurumlar tespit edilecek. Raporlari degerlendirecek MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlügü kapatilmasi uygun bulunan kurumlari kapatacak.
MEB Ögretmenevleri, Ögretmenevi ve Aksam Sanat Okulu Uygulama Yönergesi, Tebligler Dergisi'nin subat sayisinda yayimlandi. Yönerge ile bakanliga bagli ögretmenevleri ile ögretmenevi ve aksam sanat okullarinin açilis, kapanis, yönetim, isletme ve denetim usul ve esaslari düzenleniyor. Ögretmenevleri ve aksam sanat okullarinin hizmetlerini degerlendirmek suretiyle 5 asil ve 5 yedek üyeden olusan Danisma Kurulu kurulacak. Kurulda il ve ilçe milli egitim müdürlüklerince seçilecek biri asil biri yedek iki emekli ögretmen, muhasebe, finansman turizm otelcilik ve ev ekonomisi bölümlerinden ikisi yedek ikisi asil 4 brans ögretmeni, egitim-ögretim kurumlarindan biri asil biri yedek iki müdür, ögretmenevi ve aksam sanat okulu müdürü ve yedek olarak seçecegi bir müdür yardimcisi olmak üzere bes asil bes yedek üye yer alacak.
Danisma Kurulu, ögretmenevi ve aksam sanat okulu müdürlügünce hazirlanan bütçeye iliskin görüs ve önerilerde bulunacak. Kurum hizmet ünitelerinde uygulanacak ücretlere iliskin kurum yönetimine önerilen sunacak. Her yil temmuz ve ocak aylarinda kurumun gelir/gider durumunu, hizmet ünitelerinin verimliligi ve personelin performansi hususlarinda mali ve idari degerlendirme yapacak.
Il ve ilçenin ihtiyacina göre çevrenin dogal yapisi ve turizm özelligine uygun olarak yeni ögretmenevleri açilabilecek. Yeni açilacak kurumlarin en az 10 yatakli, odalarinda en fazla 4 yatak, her oda da banyo ve tuvalet olmasi sarti getirildi.
Ögretmenevleri ve aksam sanat okullari için tek tek valiliklerce her yil subat ayi sonuna kadar degerlendirme çalisma yapilacak. Yillik ortalama yüzde 20 doluluk oraninin altinda kalan ve makul bir gerekçe olmaksizin son iki yil üst üste zarar eden kurumlar belirlenecek. Bu kurumlara iliskin Milli Egitim Müdürlügü'nün kapatma teklifi ile ilgili valilik tarafindan hazirlanacak rapor MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlügü sunulacak. Genel müdürlük yapacagi degerlendirme sonucu kapatilmasi uygun bulunan kurumlari kapatacak.
Milli Egitim istatistikleri örgün egitim 2011-2012 verilerine göre 81 ilde 23 bin 553 kapasiteli 667 ögretmenevi ve aksam sanat okulu bulunuyor. Il siralamasina göre sayi ve kapasite itibariyle en çok kurum bulunan il siralamasi söyle: “Ankara bin 28 kapasiteli 16 kurum. Istanbul 918 kapasiteli 19 kurum. Izmir 849 kapasiteli 17 kurum. Erzurum 692 kapasiteli 18 kurum. Konya 505 kapasiteli 19 kurum.”
Haber7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284