Ziraat’ten Yastık Altındaki Altınlara Büyük Fırsat

Ülkemizin refah seviyesinin artması ve yastık altında bulunan altınların değerlendirilmesi için çalışma başlatan Hazine Müsteşarlığı, Ziraat Bankası aracılığıyla Karamanlılara büyük bir fırsat sunuyor.

Ziraat’ten Yastık Altındaki Altınlara Büyük Fırsat

Yastık altında bulunan altınlarınızın değerlendirilebilmesi için sadece Ziraat Bankası Şubelerine uğramanız gerekiyor.

Ziraat Bankası Merkez Şubesi Müdürü Ramazan Bektaş ve Müşteri İlişkileri Sorumlusu Görkem Doğan gazetemizi ziyaret ederek konu hakkında bilgi verdiler.

Bektaş, “Altınlar hiçbir ıskontoya tabi tutulmaksızın saflığı oranında bire bir kabul edilecek olup, yatırımcılar hiçbir kayba uğramayacak. Başvuru için alt tutar sınırlaması bulunmayan bu uygulamada, teslim edilen altın karşılığında müşterilere hesap cüzdanı verilecek. Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikaları Merkezi Kayıt Kuruluşu bünyesinde kayden saklanacak ve yatırımcı tarafından izlenebilecek. Hazine Müsteşarlığı tarafından ihraç edilecek bu tahvil ve sertifikalardan elde edilecek kazançlar üzerinden herhangi bir vergilendirme söz konusu olmayacak. Yatırımcılar, 2 yıl vadeli bir senede yatırım yapıyor olmakla birlikte, bu tahvil veya kira sertifikaları karşılığında 6 ayda bir kupon/kira geliri elde ederek altın yatırımlarına kazanç sağlayabilecek, bu kazançlarını veya istemeleri durumunda tahvil veya kira sertifikalarının vadesinden önce işlemiş geliri ile anaparalarını kısmen veya tamamen Türk Lirası karşılığı olarak alabilecek” dedi.

Bektaş, altınlarını fiziki altın olarak geri almak isteyen yatırımcıları 23-27 Ekim tarihlerinde Karaman Şubelerine beklediklerini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2017, 16:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284