Zirai Meteoroloji Ürünleri Ve Meteoroloji Tanitim Semineri Yapildi

Orman ve Su Isleri Bakanligi Meteoroloji Genel Müdürlügü 8. Bölge Müdürlügünce geçtigimiz gün Zirai Meteoroloji Ürünleri ve Meteoroloji tanitim toplantisi düzenlendi.

Zirai Meteoroloji Ürünleri Ve Meteoroloji Tanitim Semineri Yapildi

Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü toplanti salonunda düzenlenen toplantiya Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Ismail Uluad, Meteoroloji Genel Müdürlügü 8. Bölge Müdür Yardimcisi Zekeriya Tastan, Il Müdür Yardimcisi Vekili Refik Kiraz, Karaman Meteoroloji Müdürü Naci Gürbüz, Meteoroloji 8. Bölge Müdürlügü konu uzmanlari Ziraat Mühendisleri Ramazan Çalis ve Ali Erdemir, Sivil Toplum Kuruluslari temsilcileri, Il Müdürlügü teknik personeli ve çiftçiler katildi.
Toplantinin açilis konusmasini yapan Meteoroloji Genel Müdürlügü 8. Bölge Müdür Yardimcisi Zekeriya Tastan, “Tarimsal üretimin verim ve kalitesinin artirmak için iklim ve hava özellikleri konusunda üretici ve tarimcilara gerekli bilgileri vermek olumsuz hava sartlarinin zararini en aza indirmek, zirai girdileri ekonomik olarak kullanmayi saglamanin önemli bir husus olduguna deginerek, zirai üretimde yasanan meteorolojik olaylarin zirai üretimin hava kosullarina bagimliligini ve zirai üretimde meteorolojinin vazgeçilmez oldugunu göstermistir” dedi.
Açilis konusmasinin ardindan Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün zirai meteoroloji ile ilgili kisa tanitim filmi gösterildi. Daha sonra konu uzmanlari Ziraat Mühendisleri Ramazan Çalis ve Ali Erdemir bilgilendirme sunumlarini yaptilar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284