Zonguldak’tan Karaman’a TTK Tahlisiye Ekibi Hava Yoluyla Gidiyor

Karaman’in Ermenek ilçesinde bir kömür ocaginin 300 metre derinliginde mahsur kalan isçileri kurtarmak için Zonguldak’tan hava yoluyla arama kurtarma ekibi bölgeye gönderilecek.

 Zonguldak’tan Karaman’a TTK Tahlisiye Ekibi Hava Yoluyla Gidiyor

  Türkiye Taskömürü Kurumu’na bagli Merkez Tahlisiye ekibi, Zonguldak’in Çaycuma ilçesine bagli Saltukova beldesindeki havaalanindan bölgeye askeri uçakla gönderildi. Arama kurtarma ekiplerinin 20 kisi oldugu belirtilirken, kurtarma ekibi havalimanina gelmeden önce hazirliklar yapildi. Genelkurmay Baskanligi tarafindan gönderilen askeri filo uçak yaklasik saat 16.30 siralarinda havalimanina inis yapti. Daha sonra Zonguldak’tan gelen TTK’ya bagli Merkez Tahlisiye Arama-Kurtarma ekibi teknik cihazlari askeri uçaga koydu. Arama kurtarma ekibinin basinda olan TTK Is Güvenligi ve Egitim Dairesi Baskanvekili Ahmet Sarialioglu, “Basbakanliktan madende mahsur kalan isçilerle ilgili talimat geldi. Talimat neticesinde bir ekip hazirladik. Kozlu Müessesesi Tahlisiye Istasyonu’ndan bir mühendis, bir nezaretçi toplam 15 kisi, bizim buradan da benim baskanligimda 3 teknik elemanla beraber 20 kisi hareket ediyoruz. Olayi bilmiyoruz, net bir sey bilmiyoruz. Agirlik yine Soma ekibi, tecrübeli ekip gidiyor. Bizim de Kozlu’daki arkadaslarda da agirlik Soma’ya giden ekip. Polonya’ya gittigimiz ekip ayni zamanda. Bütün kurumdaki herkes bu konuda tecrübelidir. Su an hareketimiz Saltukova Havaalani olacak. Uçakla Konya’ya gidecegiz, Konya’dan da iki helikopterle olayin yasandigi bölgeye uçacagiz” dedi.

  Hazirliklar yapildiktan sonra uçak Zonguldak Havalimani’ndan Konya Havalimani’na, daha sonra da içinde bulunan ekip helikopterlerle bölgeye gidecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284