HIZLI TREN GELMEZ Mİ OLA!

Cemil Arif-Şu bizim Karaman’ın kötü yazgısı hiç bitmedi. Cumhuriyet döneminde ilçe olarak bağlı kaldığı Konya’nın “vesayeti” altında hep üvey evlat olarak görüldü. İl yönetimleri yatırım konusunda hep Karaman’ı dışladılar. İl olma girişimlerine çomak sokma, engelleme girişimlerini sürdüre geldiler. Değerli hemşerimiz Eski Devlet Bakanı Işın Çelebi’nin uğraşıları onları saf dışı bıraktı da rahat bir soluk alabildik. Görece de olsa özgürlük alanımız biraz olsun genişledi.
Alanımızın biraz genişlediğini  sözünü bilerek kullandım. Örneklersek; Tekstil Fabrikası, Suma Fabrikaları yok edildi. Binlerce insanın geçim kapısı olan iş yerleri, yerlerini apartmanlara, AVM’lere bıraktılar. Bu işletmelerin yok edilmesi, soluk alma, emeği değerlendirme olanaklarını yok etti.
İçme suyumuzun çoğaltılması deseniz “yılan hikayesine” döndü. İşlerin ne durumda olduğu da belirsiz.
Gelelim tren öykümüze. Bu hızlı denen macera bizleri bıktırıp usandırdı. Her gelen, bakanı olsun, milletvekili olsun, sürekli olarak yem borusu öttürdü. Ha bugün ha yarın, yarından da yakın “vaatleriyle” oyalandık durduk. Her seçim öncesinde “Ha gayret Karamanlılar, hızlıdan hızlıya tren Karaman’a geldi” hokus pokusuna getirildik.
Yıllar yılı kovaladı. Raylar döşendi, elektrik donanımı çekildi, gel gör ki tren raya oturtulamadı. Boş gözlerle raylara bakıp durduk.
 Son günlerde, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, bu hattın 2020 yılının sonunda işletileceğini “muştuladı” Siyasilerin “-cek, -cak” sözlerinden birisi daha gündemde gibime geliyor. Yoksa  bir erken seçim vaadiyle mi karşı karşıyayız?
Ne demişti bir türkü? ”Kara tren gelmez mi ola” Bizim “hızlı da” buna döndü. Yıllardır avutulmaktan, ummaktan gına geldi. Parçalı yolculuklarımızın eziyetini gördükçe öfkeden kafamın tası atıyor. 

 

YORUM EKLE

banner284