KARAMAN’DA GERÇEKTEN VAMPİR VAR MI?

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi yaklaşık yirmi bin nüfuslu bir ailedir. Rektör Profesör Doktor Namık Ak bu aileye yeni katılan birinci sınıf öğrencilerine yönelik aile içi bir toplantıda ailenin yeni fertlerini bilgilendirmek amacıyla bir konuşma yapmıştır. Ailenin en büyüğü olarak aramıza yeni katılan sevgili öğrencilerimizi uyarmak ihtiyacını hissetmiştir. Her zaman yaptığı gibi öğrencilerimizi asrın en önemli sorunlarından sigara, alkol, uyuşturucu madde, fuhuş, taciz, gasp, kavga, şiddet gibi kavramlar karşısında uyanık olmaya, tedbirli davranmaya çağırmıştır. Rektör Ak, bu sözleriyle ailemizin yeni değerlerine baba nasihatinde bulunmuştur.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitemizin, öğrencisinden rektörüne kadar hiçbir mensubunun Karaman ile hiçbir zaman hiçbir sorunu olmamıştır. Bundan sonra da olması mümkün değildir. Bütün mensuplarımız bu üniversitenin başta Karaman’a hizmet etmek amacıyla kurulmuş olduğunun bilincindedir. Üniversitemiz tarafından yapılan bütün çalışmalar bunun en güzel örneğidir. Üniversitemizin birinci önceliği hep Karaman olmuştur. Bundan sonra da Karaman olmaya devam edecektir.

Rektörümüz, Karamanlılar vampirdir dememiş, Karaman’da vampirler var demiştir. Yani Rektör Ak, bir teşbih yapmıştır. Oysa biz biliyoruz ki “Teşbihte hata olmaz!” Bu bizim atasözümüzdür. Türkçenin başkenti, Yunus’un memleketi Karaman’da bu sözü anlamayacak bir kimsenin olması düşünülemez. Rektör Ak, bu sözüyle Türkiye’nin her yerinde olabileceği gibi üniversite öğrencilerine yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye dikkat çekmek istemiştir.

Ancak aile toplantısında iyi niyetle, doğaçlama söylenen bu sözler, eskiden beri üniversitemizi yıpratmak amacıyla fırsat kollayan birileri tarafından ganimet olarak telakki edilmiştir. Karaman ve Karamanlılar ile üniversitenin arası açılmaya üniversitemiz, halkımızın nazarında küçük düşürülmeye çalışılmıştır. Rektörümüz tarafından söylenmiş bir sözü cımbızla çekerek ve çarpıtarak ulusal ve yerel basına malzeme yapanların aynı hassasiyeti üniversitemizin başta Karaman olmak üzere ülkemize, milletimize, devletimize yaptığı bilimsel, kültürel, sportif ve sanatsal her türlü faaliyetlerini yayma ve tanıtma konusunda da göstermelerini bekliyoruz.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin Sayın Rektörü, geçmişte yaşanan ve kendisine iletilen üniversite öğrencilerine yönelik az da olsa bazı münferit olayları dikkate alarak ve gelecekten endişe duyarak bir benzetme yapmıştır. Her yerde olduğu gibi Karaman’da da suç işleme potansiyeline sahip olan ve üniversite öğrencilerine zarar vermesi muhtemel kişileri kastederek öğrencilerimizi uyarmıştır.

Bu uyarıyı eleştiri konusu haline getirmek, çarpıtmak, Karaman’ın ve hatta Türkiye’nin sorunuymuş gibi göstermek acaba suçu ve suçluları övmek ya da suç işlemeye meyilli olanları cesaretlendirmek anlamına gelir mi diye düşünmemiz gerekir.

Hiç kimsenin suç işleme hakkı olmadığı gibi suçu ve suçluyu övme hakkı da yoktur. Üniversitemiz, bizlere emanet edilen yavrularımızın kılına zarar gelmesine tahammül edemez. Rektörümüzün çabaları ve açıklamaları bunun içindir.

Karaman halkının yüksek ferasetiyle bu hususu doğru bir şekilde değerlendireceği aşikârdır.

Huzur ve güven içerisinde, hiçbir nahoş hadisenin yaşanmaması dileği ile 2022-2023 eğitim öğretim yılının üniversitemiz öğrencileri başta olmak üzere Karamanımıza ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal Solak
Kemal Solak - 2 yıl Önce

Yazar Alaaddin Uca nın yorum ve açıklamalarını okudum. Durum bu ise, Rektör bey dirençle hizmetine devam edebilirdi.

banner284