Karasinek Ve Sivrisinek Mücadelesi Yapiliyor Mu?

Sebze ve meyve üreticilerinin özenle mücadele ettiklerini görüyoruz. Her çiftçinin bahçe ve tarlasinda ilaç mücadelesini yapacagi alet ve edevatina yaptigi yatirimi görüyoruz. Mücadele yapilmayan bahçe yoktur sanirim. Uçan ve yapiskan haserelerle mücadele için ilaç firmalari teknolojinin getirdigi son çalismalarin tanitimlarini yaptiklarimda görüyoruz. Her türlü hasere ile mücadele ilaçlari sanirim ayri ayridir. Çiftçi kendi çikarini biliyor hasere mücadelesinde kendisini zorunlu sayiyor ve gerekeni yapiyor.
Benim üzerinde durmak istedigim toplumu ilgilendiren hasere mücadelesi. Bilindigi gibi bu tür hasereler yaz mevsiminde ürüyor etkilerini de bu mevsimde gösteriyor. Evlerde Sivrisinekten ve karasinekten rahatsiz olmayan yoktur. Kisiler evlerinde ne kadar önlem alsa disarida mücadele yapilmazsa evlerdeki mücadele sinirli kaliyor. Sivri ve karasinegin bir tiksindirici yönü birde asiri derecede rahatsiz edici yönü vardir. Sivrisinek insanlari kan gurubuna göre seçiyor oldugu ilmen belirlenmistir.
Bir isim geregi organize Sanayiye gitmistim. Sanayide serinleme için oturdugumuz her agaç atinda karasinek hücumuna ugradim. Öyle bir iki degil sinek istilasina ugruyorsunuz. Acaba sadece bir yerde mi hayir hangi agaç altina oturursaniz oturun karasinek hücumuna ugrarsiniz. Sürekli sanayide olanlara nedenini sordum çevredeki tarlalara tavuk kümeslerinden alinan gübrelerin serpilmesinden kaynaklandigini söylediler. Tarlaya elbette gübre atilacak, ilaçlanarak atilmasi olamaz mi? Sayin okuyucularim kara s inegin rahatsiz edici yönünden çok tiksindirici yönü daha etkendir. Düsünün Organize Sanayimizde kuruluslarin çogu gida üreten kuruluslar. Üretilen ürünlerden birinin içerisine bir karasinek ölüsünün oldugunu düsünün o ürünü üreten kurumun felaketi olur. Bir yil ekmek üreten firinin ekmeginin içinde karasinek çikmisti firinin kapanmasina neden olmustu. Karaman’imizin yüz aki ünleri uluslararasi düzeye ulasan kuruluslarimizdan birin basina böyle felaketin gelmesini asla istemem. Karasinegin bir günde milyarlarca üredigini varsayarsak. Her an böyle bir kazanin olmasi muhtemeldir. Bu hasereler için kim önlem alacak, Belediyemi? Çevre Saglik Müdürlügümü?,Organize Sanayi Müdürlügümü? Sanirim görev, saydigim bu üç kuruma aittir. Son üretilen hasere ilaçlari çok etkendir. Ilaçlamanin zamaninda ve yerinde yapilmasi çok önemlidir. Sivri ve Karasinek mücadelesinde ilaçlamanin sabahin çok erken saatinde hasereyi kabugundan çikmadan yapilmasi ilaç firmalarinin önerisidir. Biz 535 daireli genis alani olan Mersin’de uyguladik sonuç aldik. Tez elden hasere mücadelesinin yapilmasini sanirim ilgililerde kabul edecektir. Kaza olmadan önlem alinmasi ön kosuldur.
 
YORUM EKLE

banner284