KENT KONSEYİ

Bir şehrin tanıtımı, bu tanıtımın da birçok içerikli yönleri olduğunu iyi kötü hepimiz biliyor ve idrak ediyoruz. Bunlar nelerdir.

  1. Bulundukları şehrin tarihi turistik (turizm) yönleriyle tanıtımı.
  2. Bulundukları şehrin ekonomik ve tarımsal yönleriyle tanıtımı.
  3. Bulundukları şehrin halkının yaşamları örf ve adetleriyle tanıtımı.
  4. Bulundukları şehrin kültürel faaliyetle ve geleneksel yemekleri gibi tanıtımı.
  5. Bulundukları şehrin dış fuarlarla ve çeşitli etkinliklerle bulunarak tanıtımıdır.

Ben bu beş maddeyi kısaca yazdım amma bunun daha da genişletilmiş ve faaliyetlerle dop dolu olması görevini de sanırım bu şehrin Kent Konseyi’ ne aittir diyorum. Çalışmalar artık onların.

Gelelim karaman ilimizde bulunan bu güzide ve saygın kent konseyi geçtiğimiz yıllardan bugüne kadar ne gibi bir faaliyetlerde hatta çalışmalarda çalışmalar da bulunmuşlar çok merak ediyorum. İlimizde çıkan altı gazeteyi her gün olmasa da gün aşırı okuyorum ve bazı toplum faaliyetlerinin haberleri yanında köşe yazılarını da takip ediyorum, ama kent konseyinin hemen hemen hiç haberlerini ve faaliyetlerini okuyamıyorum.

Evet ilimiz dışındaki bazı fuarlara gidiliyor ama bunun vesilesi de kültür müdürlüğü, belediyemiz ve valilik olarak katılıyor. Burada ben kent konseyinin ne adını ne de kişilerini görebiliyorum. Bu hususta yanılmış olabilirim diye de avunmak istiyorum.

Merak ettiğim bir husus var o da acaba Kent Konseyi üyeleri ile ilimiz basını arasında bir uyuşmazlık mı var? Bunu nereden çıkarıyorsunuz diyebilirsiniz. Dikkatimi çeken nokta da yanılmıyor isem ilimiz de yeniden kuvvet kazanım ehil asın mensuplarının çabaları ile Karaman Gazeteciler Cemiyeti Faaliyete geçti. E.. geçti ne oldu. Her şey oldu. Gördüğüm ve bildiğim kadarıyla bu cemiyete birçok sivil ve resmi kuruluşlar hayırlı olsuna geldiler ama ben Kent Konseyini görmedim ve de duymadım. Bu kahır benim haddime düşmez ama kent konseyinin çalışmalarının en önemli konusu da basınla iç içe olmalarıdır.

Hadi sen de bizim böyle bir sorunumuz demekle yetinirsiniz. Peki çalışmalarınız var da bizler nasıl bilgi sahibi olacağız. Mesele kavga veya başka düşünceler le yıpratmak değil toplumu ve sizleri aydınlatmaktır. Kış uykusunda uyuyor iseniz uyanınız.

Bakın koskoca bir yıl geçti Yunus Emre yılı. Bunu fırsat bilip gerekli imkanlardan faydalanarak karaman ilimizin tanıtımını geniş bir şekilde yapabilirdiniz. Üzülerek yazıyorum hala Türkiye’ de Karaman’ ın vilayet olduğunu bilmeyen spiker ve basın, halk bulunmaktadır. Bunun detayları çok geniş uzatmak istemiyorum.

Saygı değer Kent Konseyi üyeleri gelin birlik ve beraberlik içerisinde küskünlükleriniz ve imkânsızlıklarınız var ise ilgili kuruluşlarla hep beraber çözelim. Bu şehir hepimizin yine de kuruluş olarak var olmamız da ayrıca gururumuzdur.

YORUM EKLE

banner284