KMÜ’DE BİR İLKYAŞANDI

13 Mart 2022 Pazar günü Karaman için tarihi günlerden biri idi. O gün Karaman’da daha önce görülmemiş bir ilk yaşandı. ÖSYM (T. C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi)  tarafından düzenlenen YÖK-DİL yani Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı Karaman’da yapıldı. Bu sınava yüzlerce aday girdi ve sınav üç saat sürdü. Karaman basını bundan hiç bahsetmedi. Eğer bu sınav Karaman’da yapılmasaydı o günkü hava şartlarından dolayı adayların belki de tamamı sınava giremeyecekti. Çünkü en iyi ihtimalle Konya’ya gitmeleri gerekecekti ve sanırım o gün bu çok zor olacaktı.

Eskiden bu tür sınavlar sadece Ankara’da yapılırdı. Bu sınava girmesi gereken kişilerTürkiye’nin her yerinden binbir zorluk çekerek oraya, başkente gitmek zorunda kalırdı. Yıllarca devam eden bu uygulama sonradanbiraz gevşetildi. İstanbul, Bursa, İzmir, Erzurum, Diyarbakır, Kayseri, Sivas, Trabzon gibi bazı büyük merkezlerde de bu sınavlar yapılmaya başlandı.

13 Mart Pazar günü ise bir hayal gerçek oldu. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve dolayısıyla Karaman böyle bir sınava ev sahipliği yaptı. Akademik kariyer açısından büyük önem taşıyan böylesine ehemmiyetli bir sınav Karaman’da başarıyla gerçekleştirildi. Bu ilkin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

Bundan kısa bir süre önce de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde yine kimsenin dikkatini çekmese de Uluslararası Dil Sınavları Koordinatörlüğü açıldı. Bu koordinatörlük eliyle Üniversitemiz IELTS, ETS (TOFEL), OXFORD TEST OF ENGLİSH gibi dünya çapında meşhur ve geçerli yabancı dil sınavlarını da başarıyla gerçekleştiriyor.Önümüzdeki günlerde YDS Sınavının da Karaman’da yapılacağını biliyorum.

Bu sayededir ki Karamanlı gençlerimiz, akademisyenlerimiz ya da ilgili herkessınava girmek için eskiden olduğu gibi Konya’nın ya da Ankara’nın yolunu tutmuyor. Yaşadığı yerde kendi şehrinde bu imkânlara sahip olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Aynı zamanda Üniversiteye Giriş Sınavları, Açık Öğretim Fakültelerinin Sınavları, Lisans Üstü Eğitimi Giriş Sınavları doğal olarak Üniversitemiz önderliğinde Karaman’da şaibesiz, şeffaf ve özveri içinde başarıyla yapılıyor.

Bütün bunlar devletimizin ve milletimizin Karaman’a hediyesi olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi sayesinde gerçekleşiyor ve Üniversitemiz Karaman’a artı değerler katıyor.

Üniversitenin ne olduğunu bilmeyenler rektör mü, müdür mü, hoca mı, papaz mı tartışması yapa dursun Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Karaman’a hizmet ederek büyüyor, gelişiyor, yoluna devam ediyor.

Karaman’da Üniversitenin daha nice ilklere imza atacağına gönülden inanıyorum. Üniversitemizin yıpratılmasına sebep olabilecek her türlü söz ve davranıştan kaçınılması gerektiğini düşünüyorum. Karaman’ın marka değeri olup en önemli ve en büyük kurumlarından biri olan Üniversitemizin Karaman halkının gönlünde müstesna bir yeri olduğuna inanıyorum.

Daha güzel günlere hep birlikte erişmek umuduyla…

YORUM EKLE

banner284