737. Türk Dil Bayrami Basliyor

Karaman Belediyesi bu yil 737. si düzenlenecek olan Türk Dil Bayrami hazirliklarini tamamladi. 1 gün sürecek olan Türk Dil Bayrami dolu dolu geçecek.

737. Türk Dil Bayrami Basliyor

Karaman Belediyesi, 737. Türk Dil Bayrami kutlama programina yarin (13.05.2014) saat 09.00 da Cumhuriyet Parki Tören Alani’nda ki Çelenk Sunumu ile baslayacak. Burada yapilacak olan açilis töreninin ardindan, Tas Binadaki Kent Kültür Müzesindeki resim sergisinin açilisi yapilacak. Açilisin ardindan Cumhuriyet Parkinda olusturulan alanda, Türk Dili Çoklu Satranç Gösterisi gerçeklestirilecek. Her yil oldugu gibi bu yil da, Türk Dil Bayraminin bir ayagi da Ermenek’te yapilacak. Balkusan’daki Karamanoglu Mehmet Bey Türbesi ziyaret edilecek.
Türkçe Paneli Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi’nde
Türk Dili’nin derinlemesine ele alinacagi “Türkçe Paneli” Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi’nde gerçeklestirilecek. KMÜ Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Alaattin Karaca’nin yönetecegi “Türkçe Paneli” ‘ne Türk Dil Kurumu Baskani Prof. Dr. Mustafa S. KAÇALIN, Atatürk Kültür Müzesi Baskani Prof. Dr. Turan KARATAS, konusmaci olarak katilacak.
Muazzez Ersoy Karamanlilari Costuracak
737. Türk Dil Bayrami kutlamalari son olarak, Keman Kaynas Stadyumu’nda düzenlenen halk konseri ile devam edecek. Ahmet Coskun’la Tarihin Dansi Uzun Yürüyüs toplulugunun muhtesem gösterilerinin hemen ardindan, Türk Sanat Müziginin ünlü sanatçisi Muazzez Ersoy sahne alacak. Türk Sanat Müzigi’nin unutulmaz eserlerini seslendirecek olan Muazzez Ersoy Karamanlilara unutulmaz bir aksam yasatacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284