739. Türk Dil Bayramı Ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri Başladı

739. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma etkinlikleri bugün saat 10.00’da Piri Reis Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ünikop Karaman Buluşmaları ve Türkçe Konferansı ile başladı.

739. Türk Dil Bayramı Ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri Başladı
Etkinliklerin öğleden sonraki bölümünde ise Karaman Belediyesi tarafından restore ettirilen ve Yunus Emre ismi verilen tarihi evin açılışı yapıldı.
İki katlı olan ev eski Karaman evine göre dekore edilirken, bahçesine ise Yunus Emre’nin Karamanlı olduğunu kanıtlayan belgeler resmedildi. Yunus Emre Evi’nin açılışını Vali Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne birlikte yaptı.
Açılışa, etkinlikler için İstanbul’dan gelen ve Karaman’dan Balkanlara göç eden konuklarda katıldı.
Evin açılışının ardından Kemal Kaynaş Stadyumu’ndaki Yağlı Güreş Turnuvası’nın açılışına geçildi.
Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri’nin ikinci gününde 13 Mayıs Cuma günü saat 09.00' Kent Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar Hz. Mevlana ve Hz.Yunus'a Sevgi Yürüyüşü yapılacak.
Saat 10.00'daki Çelenk Sunma programının hemen ardından Karaman Turizm Merkezi ve Sergi Açılışı yapılacak. Karaman Belediyesi tarafından Turizm ve Bilgi Merkezi'ne dönüştürülen Tarihi Taş Bina'da gerçekleştirilecek olan açılışta aynı zamanda Turizm ve Bilgi Merkezi'nin tanıtımı yapılacak.
Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi anma etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlenen Yunus Emre Hoşgörü Sofrası bu yılda saat 11.30'da Yunus Emre Camii avlusunda kurulacak.
Bir diğer ayağı Ermenek İlçesi'nde gerçekleştirilen anma etkinlikleri kapsamında saat 14.00'da Karamanoğlu Mehmet Bey'i Anma etkinlikleri yine Ermenek'te düzenlenecek.
Bu yıl Karaman Belediyesi ile Azerbaycan'ın Şeki Belediyesi kardeşliğini ilan ediyor. Düzenlenen protokol töreni ile Karaman ve Şeki Belediyeleri Kardeş şehir ilan edilecek.
Saat 15.30'da Piri Reis Kültür Merkezi'nde 2016 Türk Dünyası Kurultayı ve Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları Tanıtımı gerçekleştirilecek.
739. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinliklerinin en son ayağı ise Bosna Hersek'te düzenlenen Türkçe Kurultayı ile son bulacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284