Ahilik Haftasi Kutlama Programi Belli Oldu

17-23 Eylül tarihleri arasinda kutlanacak olan 25. Ahilik Kültürü Haftasi nedeniyle ilimizde yapilacak etkinlikler belli oldu.

 Ahilik Haftasi Kutlama Programi Belli Oldu
Ahilik Kültürü haftasi çerçevesinde 18 Eylül Sali günü saat 10.00’da Cumhuriyet Parkindaki Atatürk anitina çelenk konulacak. Daha sonra burada Ahi pilavi ikrami yapilacak.
Saat 10.15’de ise Yunus Emre Konferans Salonundaki programda Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Ahmet Yenilmez bir açilis konusmasi yapacak. Ahiligin tarihçesi konusundaysa Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ögretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Idris Nebi Uysal bilgi verecek.
Protokol konusmalarindan sonra ilin Ahisi olarak seçilen Mehmet Ari’ya plaket ve ödülü ayrica yine yilin Ahileri seçilen esnaflara tesekkür belgeleri ve plaketleri verilecek.
Siir ve kompozisyon dalinda düzenlenen yarismalarda dereceye giren ögrencilere ödüllerinin verilmesinin ardindan Konya Büyüksehir Belediyesi Mehteran Takimi esliginde Ahilik yürüyüsü yapilacak.
Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi binasinda saat 13.00’deki ikramin ardindan 14.00’de de Il Halk Kütüphanesinde Ahilikle ilgili kitaplarin bulundugu sergi açilisi gerçeklestirilecek.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284