Anadolu’nun Ilk Belediye Binasi Turizm Merkezi Oluyor

Karaman Belediyesi tarafindan restorasyonu yapilan ve Anadolu’nun ilk belediye binasi olarak bilinen tas bina turizm merkezi oluyor.

Anadolu’nun Ilk Belediye Binasi Turizm Merkezi Oluyor

Ismet Pasa Caddesi üzerinde bulunan ve Karaman'in en eski yapilarindan birisi olan ''Tas Bina'' bundan sonra Karaman Turizm Merkezi olarak hizmet verecek. Osmanli mimarisi özelliklerini tasiyan ve tarihi ile önemli bir yapi olan ''Tas Bina'' Karaman'da turizmin gelismesine büyük katki yapacak. Karaman Belediyesi'nin yenileme çalismalari sonucunda daha estetik bir görünüm kazanan Tas Bina, Karaman'a Turizm Merkezi olarak hizmet etmeye devam edecek.
Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Tas Bina'nin Karaman kent tarihinin ve kültürünün en önemli eserlerinden birisi oldugunu söyleyerek, "Karaman’in tanitiminin yani sira tarihi ve kültürel degerlerin yogun olarak yer aldigi ve turizm potansiyelinin yüksek oldugu yöreleri korumak, kullanmak, kalkinmayi ve planli gelisimi saglamak amaciyla belediye olarak çalismalarimiz devam ediyor. Sehrimizin tarihi yapilarindan birisi olan 'Tas Bina' Anadolu’un ilk belediye binasi olmasi ile de ayri bir önem tasiyor. Bu bina Karaman’in önemli simgelerinden birisidir. Kültüre ve tarihe ev sahipligi yapan bu binamizi artik turizm merkezi yapacagiz. Çünkü bu kadar tarihe ve kültüre ev sahipligi yapmis görkemli bir degerimize turizm merkezi olmak yakisir. Turizmin gelismesine böyle katki saglamis olacagiz. Tas bina merkezi bölgede bulunmasi nedeniyle çok avantajli bir durumda. Burada yerli ve yabanci turistleri agirlayacagiz. Karaman'a dair ne varsa burada sergileyecegiz. Karaman’i bir turizm merkezi haline getirmek için gereken bütün çalismalari yapacagiz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284