Ankara Karamanlilar Dernegi Türk Sanat Müzigi Korosu Konseri Muhtesemdi

KARYAD Türk Sanat Müzigi Korosu Duru Bulgur’un sponsorlugunda, Sef Hasan Eylen yönetiminde ve TRT saz sanatçilarinin sahne aldigi bir konserle Karaman için özel olarak bestelenmis eserler bestekârlarinin sesinden seslendirildi.

Ankara Karamanlilar Dernegi Türk Sanat Müzigi Korosu Konseri Muhtesemdi

Piri Reis Kültür Merkezinde gerçeklestirilen konsere ilimiz Valisi Murat Koca, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Il Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez, Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Toktay, IKEV Baskani Suat Sözer, Duru Bulgur Yönetim Kurulu Baskani Ihsan Duru ve Baskan Yardimcisi Emin Duru, çesitli sivil toplum kurulusu yöneticileri, sanayiciler ve Türk Müzigi sevdalisi Karamanlilar katildi.
Ankara Karamanlilar Dernegi Baskani Veli Bozkir, konser öncesinde yaptigi konusmada, “Sevda ile kurdugumuz dernegimiz çok yol kat etti. Özveriyle ve gönülden bu hizmeti yapiyoruz. Ankara da olsak da kalbimiz burada atiyor. Biz bu kente sevdaliyiz önemli sahsiyetleri bagrindan çikaran yasadigi döneme imza atip, tarihin akisini degistiren degerli sahsiyetlerin ana yurdu Karaman. Türkçe’yi Devlet Dili yapan Karamanoglu Mehmet Bey, gelin tanis olalim, isi kolay kilalim, sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz diyen ve gönüllere sevgiyi asilayan Yunus Emre, dünyanin en büyük denizcisi Piri Reis ve Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, bu topraklardan yesermis ve bu degerli sahsiyetler omuzlarimiza ciddi sorumluluk yüklemis bulunmaktadirlar. Öbür dünyada ecdadimizin karsisinda utanmamak için bize düsen çalismak, çalismak ve çalismaktir. Dernegimiz bu duygularla faaliyetlerini sürdürmektedir. Kurulusundan bu güne çok yol kat eden dernegimiz Kizilay’da satin alinan Karaman evinin fiziki yapisinin düzenlenmesinin ardindan güçlü bir sekilde kültürel faaliyetlere baslamistir. Henüz bir yilini doldurmayan koromuz sef Hasan Eylen yönetiminde çok basarili konserlere imza atmaktadir. Ankara’da faaliyetlerini sürdüren 300 TSM korosu içinde dernegimiz TSM korosu ilk besin içerisindedir. Koro elemanlari ve saz ekibimizle toplamda 70 kisi ile birlikte Karaman’dayiz. Sanayi kenti Karaman imajini yaratan degerli sanayicilerimize huzurlarinizda çok tesekkür ediyorum. Bize gönül kapisini aralayan, konserimize ev sahipligi yapan Duru Bulgur Yönetim Kurulu Baskani Ihsan Duru’ya dernegimiz ve koromuz adina tesekkür ediyorum. Koromuz ve aramizda bulunan degerli bestekârlarimizin hepsi dernegimizi ve Karaman’i çok seviyorlar ve bu sevda ile Karaman temali eserler bestelemeye basladilar. Bu eserleri birazdan kendilerinden dinleyecegiz. Tesrifleriyle bizleri onurlandiran Valimiz Sayin Murat Koca’ya tesekkür ediyorum. Bu geceyi yasamamiza vesile olan bizleri konsere hazirlayan koro sefimiz Hasan Eylen’e, saz üstatlarimiza, koro elemanlarimiza, sunucu Sinasi Çaliya, bu geceyi ölümsüzlestiren KGRT’ye, bizleri yalniz birakmayan siz degerli gönül dostlarimiza, yönetim kurulunda bulunan degerli arkadaslarima, salonu tahsis eden Il Özel Idare’ye ve ev sahipligi için Duru Bulgur’a yürek dolusu tesekkür ediyorum. Iyi ki varsiniz, güzel bir aksam yasamanizi diliyor selam ve saygilarimi sunuyorum” dedi
Dinleyicilerin ve koronun bütünlestigi bir birinden degerleri eserlerin seslendirildigi konser gecesi görülmeye degerdi. Karaman’da bu güzel kültürel organizasyonu gerçeklestiren, hemserilerine müzik ziyafeti sunan Ankara Karamanlilar Dernegi Baskani Veli Bozkir ve yönetimine Karamanlilar adina tesekkür ediyoruz.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284