Ask Grevi, KMÜ’de Sahne Aldi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Savas Aykiliç’in yazdigi ve yönetmenligini KMÜ ögrencilerinden Damla Melike Erdogan’in üstlendigi `Ask Grevi` isimli tiyatro oyunu sahne aldi.

Ask Grevi, KMÜ’de Sahne Aldi

Saglik Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonunda sahnelenen ve Yazar Savas Aykiliç’in Aristophanes’in Lysistrata adli oyunundan esinlenerek yazdigi Ask Grevi isimli tiyatro oyununda, toprak derdine düsen ve bu yüzden sürekli savas halinde olan erkeklerini dize getirmeye çalisan kadinlarin hikayesi sergilendi. Sinema ve Tiyatro Ögrenci Toplulugu tarafindan organize edilen ve alti üniversite ögrencisinin görev aldigi oyunu KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, akademik ve idari personel ile çok sayida ögrenci izledi.
KMÜ Sinema ve Tiyatro Toplulugu Baskani Damla Melike Erdogan, sergilenen oyunun içerigi ile ilgili bilgi vererek, “Oyunumuz savasin getirdigi yikima daha fazla dayanamayan Anadolu’nun fedakar kadinlarinin, 'Bir olmazsak biz olamayiz' diyerek birlik olmalarini ve baris ortami saglanincaya kadar erkeklerine ask grevi uygulamaya karar vermelerini anlatiyor” dedi.
Ask Grevi’nin ilerleyen günlerde Karaman’da halka açik ve ücretsiz olarak sahneleneceginin de müjdesini veren Damla Melike Erdogan, katilimin yüksek oldugu oyuna gösterilen ilgiden dolayi izleyenlere ve emegi geçen herkese tesekkür etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284