Atiktan Sanata Konulu Tasarim Yarismasi Düzenlendi

Çevre ve Sehircilik Bakanligi’nin “Temiz Türkiyem” temasi ile baslattigi kampanya kapsaminda ilimiz Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü ve Milli Egitim Müdürlügü’nün ortakliginda 5 Haziran Dünya Çevre günü etkinlikleri çerçevesinde “Atiktan Sanata” konulu ilkögretim okullari arasinda tasarim yarismasi düzenlendi.

Atiktan Sanata Konulu Tasarim Yarismasi Düzenlendi
Yarismada atik kagitlardan, camlardan, plastiklerden, metallerden ve elektronik atiklardan kullanisli araç gereçler, aksesuarlar ve heykel yapilacak. Yarismada birinciye yarim, ikinciye çeyrek, üçüncüye gram altin, mansiyon ödülü olarak da 7 adet mp3 çalar armagan edilecek.
2 Mayis’ta baslayan yarisma süreci 29 Mayis’ta eserlerin teslim edilmesiyle devam edecek. Eserler 30 Mayis’ta degerlendirilecek. 1 Haziran’da da sonuçlari açiklanacak. Yarismada dereceye girenlere ödülleri ise 5 Haziran’da Cumhuriyet Parki’nda yapilacak olan Çevre günü etkinliklerinde verilecek. Eserler ise yine ayni yerde sergilenecek.
Yarismada amaç atiklarin çevre kirliligine etkilerini vurgulamak, çevrenin korunmasi ve gelistirilmesi bilincinin kazandirilmasi olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284