Aydogdu, “1964-2014 Avrupa’ya Türk Göçünün 50’inci Yili” Projesini Lefkosa’da Sergileyecek

Karaman’da dogan ve çocukluk yillarindan bu yana Belçika’da yasayan sanatçi Mehmet Aydogdu’nun R/2 (kökler & yol) projesi çerçevesinde Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde Atatürk Kültür Merkezi’nde Caz Resitali ve Çagdas Dans gösterisi, Bedesten’de de Plastik Sanatlar Sergisi düzenlenecek.

Aydogdu, “1964-2014 Avrupa’ya Türk Göçünün 50’inci Yili” Projesini Lefkosa’da Sergileyecek

Aydogdu’nun “1964-2014 Avrupa’ya Türk göçünün 50’inci Yili” adi altindaki R/2 (kökler & yol) adli projesi, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Basbakan Yardimciligi Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanligi’na bagli Kültür Dairesi organizasyonu ile Cumhurbaskani Dervis Eroglu’nun yüksek himayelerinde hayata geçiyor. Çalismalar Türkiye ve Belçika’da da sergilendi.
Halka açik ve ücretsiz olarak sunulacak etkinlikler dizisi 5 Subat Çarsamba günü Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de Belçika Flaman Kraliyet Filarmonik Orkestrasi sanatçisi Aykut Dursen’in Caz Resitali ile basladi. Atatürk Kültür Merkezi’nde, 6 Subat’ta Persembe günü ise “LABO DNS=Adi Olmayan Dans Laboratuari”nin ‘R/2 kökler ve yol’ isimli çagdas dans gösterisi yer aldi. Brüksel’de 31 Ocak’ta sahnelenen zengin ve çok çesitli Anadolu müzikleri ile Bati Avrupa müziginin harmanlanarak siirsel bir çalisma ortaya konan 50 dakikalik çagdas bale gösterisinin koreograf ve sanat danismanligini UNESCO Uluslararasi Dans Konseyi / C.I.D. üyesi Selim Aydogdu yapiyor.
Bedesten’de 7-28 Subat arasinda ziyaret edilebilecek “Bir Agaçörenin Dünyasi” isimli Plastik sanatlar sergisinin açilisini ise 7 Subat’ta Cumhurbaskani Dervis Eroglu yapacak.
Ilk kisisel sergisini 1976 yilinda açan Sanatçi/ressam Mehmet Aydogdu 5 kita 30 ülkede, 82 kisisel sergi ve 250’ye yakin karma sergi açti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284