Ayranci‘da Hidrellez Coskusu Yasandi

Her yil geleneksel olarak gerçeklestirilen ve baharin gelisini simgeleyen hidrellez senliklerinin 15’incisi düzenlenen etkinliklerle kutlandi.

Ayranci‘da Hidrellez Coskusu Yasandi

10 Mayis 2014 Cumartesi günü saat 10.30’da Ayranci Baraji Senlik Alaninda gerçeklesen kutlamalara; Ayranci Kaymakam Vekili Vali Yardimcisi Riza Gençoglu, Konya Milletvekili Mustafa Kalayci, Ayranci Belediye Baskani Yüksel Büyükkarci, Eregli Kaymakami Sakir Erden, Eregli Belediye Baskani Özkan Özgüven, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, köy muhtarlari ve vatandaslar katildi.
Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklâl Marsi’nin okunmasiyla baslayan program, Vali Yardimcisi Riza Gençoglu’na ögrenciler tarafindan bolluk ve bereketin simgesi sayilan basak demetini sunmasinin ardindan protokol üyeleri tarafindan senlik atesi yakildi.
Yöresel sanatçilarin verdigi konserler ve sergilenen oyunlarin ardindan protokol konusmalarina geçildi. Vali Yardimcisi Riza Gençoglu yaptigi konusma öncesinde Ayranci Belediyesi’nin düzenledigi ve bu yil 15’incisi gerçeklestirilen Hidirellez Senliklerinde bulunmaktan duydugu mutlulugu ifade ederek, Karaman için önemli bir etkinlik olan Ankara’daki Baskent Tanitim Günleri programinda oldugu için programa katilamayan Vali Murat Koca’nin da selam ve sevgilerini iletti.
Gençoglu konusmasinin devaminda; “Bugün kollarini açarak tüm misafirlerimizi kucaklamak istercesine sevinçle çaglayan Hisilayik suyu güzelliklerini sermek istercesine boylu boyunca uzanan Ayranci Baraji, burada yakilan Hidirellez atesiyle kaynasmanin bir olmanin, biz olmanin sevincine sahitlik edeceklerdir. Yurduma bahar rüzgârlarinin estigi kuslari sari kiraz dallarinda annelerine seslendigi kuzularin daglarda melestigi kurak topraklarin suyla bulustugu bülbülün güle asik oldugu bugün gelin tanis olalim isi kolay kilalim sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz diyen Yunus Emre’nin temsilcisi barisimizin bayraktaridir. Baharin bu güzel gününde bizleri bir araya getiren, bahanesi Hidir ve Hidirellez olan aslinda birlik ve beraberligimizin göstergesi, dayanisma örnegi, gönüllerimizi isitan böyle bir günde sevgiyi, saygiyi yüregine katik etmis siz hemserilerimizle olmaktan dolayi duydugum mutlulugu belirtmek isterim. Bizleri burada yalniz birakmayan tüm misafirlerimizi sevgi ve saygiyla selamliyor, birlik ve beraberligimizin daim olmasini diliyorum” dedi.
Konusmalarin ardindan Ayranci Belediye Baskani Yüksel Büyükkarci tarafindan Hidirellez Senlikleri adina Vali Yardimcisi Riza Gençoglu ve protokol üyelerine plaket verdi. Plaket töreninin ardindan Sabiha Gökçen Ortaokulu ögrencilerinin sergiledigi halk oyunlari gösterisi ve Türk Halk Müzigi konserinin ardindan Hidirellez Senlikleri sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284