Başarılı Öğrenciler Ödüllerini Aldı

Bilgi güvenliğinin önemine dikkat çekerek farkındalık oluşturmak için Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokul ve lise kademesinde eğitim gören öğrencilere yönelik düzenlenen dijital öykü ve afiş yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Başarılı Öğrenciler Ödüllerini Aldı

Kod Adı Karaman Youtube kanalı üzerinden canlı yayınla Karaman’da görev yapan bilişim teknolojileri öğretmenlerinin “Veri Güvenliği” ile ilgili sunumu esnasında eş zamanlı olarak okul müdürlerinin oylamasıyla yarışmaların finali yapıldı.

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, teknolojinin sağladığı imkânlara dikkat çekerek “Evlerimizde otururken dünyanın bir ucundan takip edilebilecek, karşılıklı konuşulabilecek imkânlara sahip olduğumuz halde aynı zamanda evlerimizdeyken güvenlik kaygısının yaşanması gerçekten geldiğimiz noktanın anlaşılması için iyi bir örnek. Tüm bu gelişmişlikler içerisinde insanoğlunun; emanet, emniyet, emin ve iman kavramlarının kazandırılması veya tam olarak yaşanmasına duyduğu ihtiyaç bir kez daha ortaya çıkıyor.” dedi.

İl Müdürü Çalışkan konuşmasını şöyle sürdürdü, “Bir yandan teknoloji ile gelişirken buna dair kurslar, müfredat ve eğitimler düzenlenirken bir yandan da teknolojiyi elinde tutan insanın bunu en güzel şekilde insanlığın hizmetinde kullanmasına yönelik eğitim çalışmalarımız devam edecek. Vatanını, toprağını, toplumunu, ailesini hatta kendi canını emanet gören bir medeniyetin çocukları olarak ehliyet içerisinde, emin vasfıyla kendisi kadar başkasının da iyiliğini düşünen nesillerle hedeflerimize yol alacağız. Bu bilinçle, teknolojiyi doğru kullanmak için öğrencilerimize, bizlere çok kıymetli bilgiler sunan değerli meslektaşlarıma teşekkür ediyor, bu programın ve yarışmanın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Ardından bilişim teknolojileri öğretmenleri Nazmiye Erginbaş, Mustafa Var, Arif Cemal Demir, Ramazan Yıldırım ve İsmail Güleç veri güvenliği konusunda “Veri nedir, nasıl oluşur?”, Verilerimizi kimlerle paylaşırız?, “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu”, “Verilerimizi nasıl koruruz?” ve “Veri bilimi ve veri analizi” başlıklarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Program esnasında okul yöneticileri, dijital öykü ve afiş yarışması finaline ilişkin puanlamalarda bulunarak yarışma sonucunu belirledi.

Yarışmada dereceye öğrencilere ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan tarafından verildi.

Yarışma sonucuna göre ve derece alan öğrenciler;
Dijital Öykü yarışmasında
1 Dila Karakaş 
2 Hatice Melek Taş 
3 Berra Özgünay 
4 Öykü Erdoğan 
5 Şevval Nisa Siyah 
Afiş Yarışmasında ise
1 İlayda Özcankat
2 Betül Aktaş
3 Meryem Açıkgöz
4 Melahat Dinmez
5 Perihan Aynal
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284