Baskentte Karaman Rüzgari

Baskent Ankara’da düzenlenen Karaman Tanitim Günleri, bugün Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen görkemli bir törenle basladi.

Baskentte Karaman Rüzgari

8-11 Mayis tarihleri arasi Karaman’i baskentte tanitacak olan organizasyonun açilisini Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan yapti. Yöresel halk oyunlari esliginde baslayan etkinlikte konusan Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Karaman'in mimarisiyle ve tarihi dokusuyla önemli bir sehir olduguna isaret ederek: “Karaman manevi degerleri çok büyük bir ilimiz. Karaman'in baskentte temsil edilmesi hepimiz için gurur verici bir hadise. Bu tür organizasyonlar, il disinda yasayan hemsehrilerimizin memleketleriyle olan hasretligini giderme sansi veriyor” dedi.
Elvan Karaman Tanitim günlerinin açilisinda yaptigi konusmada Karaman’in Türk dilinin baskenti olmak gibi önemli bir unvani tasidigini belirterek, “Türkçemizin Karamanoglu Mehmetbey’in yani sira Yunus Emre, Mevlana, Piri Reis, Kazim Karabekir gibi tarihimizin önemli sahsiyetleri de Karaman’in bagrindan çikmistir. Karaman kültürel degerlerinin yani sira sanayisi ve tarimiyla da Türkiye’de söz sahibi iller arasindadir. Karaman son 12 yilda çok büyük degisim ve dönüsüm yasamis ve AK Parti iktidarinda bu ilimize yapilan yatirim tutari 6 milyar liraya yaklasmistir. Karaman’i Yüksek Hizli Tren hattina kavusmasi için çalismalarimiz basladi. Geçtigimiz aylarda bu hattin temelini attik. Karaman-Mersin arasindaki bölümünde ihalesine kisa zamanda çikacagiz. Biz Karaman’i ülkenin önemli ulasim akslarindan biri haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Açilisin ardindan stantlari ziyaret eden Bakan Elvan, Karaman Belediyesi standinda Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan tarafindan karsilanarak agirlandi. Ankaralilarin Karaman tanitimina büyük ilgi gösterdigini söyleyen Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan: “Bu organizasyon sayesinde Karaman’in havasini, suyunu, tarihini, kültürünü, degerlerini, sanayisini, güzel ve mert insanlarini Ankara’ya tasima firsati bulduk. Gelen misafirlerimizi ‘Kapimiz açiktir girene, Lokmamiz helaldir yiyene’ düsturuyla karsiliyoruz” dedi.
Karaman Belediyesi standindan sorumlu Belediye Baskan Yardimcisi Haci Osman Ünüvar da, Ankara’da dört gün boyunca Karaman Bayrami yasatacaklarini ifade etti. Karaman Belediyesi standinda; Karaman’i anlatan resimler, yayinlar, tanitim filmleri, unutulmaya yüz tutmus mesleklerin sergilendigi figürler, ikramlar ve Yerel sanatçi Ahmet Tekin ve ekibinin seslendirdigi yöresel türkülerimiz yer aliyor.
Tanitim günleri etkinligine, Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan’in yani sira, Milli Egitim eski Bakani Ömer Dinçer, ilimiz Valisi Murat Koca, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, ilimiz eski Valileri Hakki Teke, Halil Nimetoglu gibi birçok konuk katildi.
Baskentteki Karaman Tanitim Günleri, 11 Mayis Pazar gününe kadar açik olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284