Belediye Tarihi Yeniden Canlandiriyor

Karaman Belediyesi tarafindan restore edilen iki asirlik tarihi Karaman evinde çalismalar tamamlanarak vatandaslarin ziyaretine açildi.

Belediye Tarihi Yeniden Canlandiriyor

Kültürel degerlerimize büyük önem veren Karaman Belediyesi, tarihi mirasimiza da sahip çikarak ecdat yadigâri eserleri restore edip gelecege tasimaya devam ediyor. Bu kapsamda Sekiçesme Mahallesi’nde yikik dökük bir halde bulunan tarihi Karaman Evi’nde baslatilan restorasyon çalismalari sonrasi deyim yerindeyse tarih yeniden canlandi.
Karaman Evi’nde gerçeklestirilen restorasyonun aslina uygun sekilde ve uzman ekiplerce yapildigini belirten Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, bir müze olarak vatandaslarimizin tarihi evi ziyaret edebileceklerini ifade etti. Bölgede bu sekilde geçmisten günümüze gelebilmis yapilarin varligina dikkat çeken Baskan Çaliskan, zamanla bu binalarda da restorasyon yaparak tipki Tartan Konagi, Hürrem Dayi evi gibi tarihi degerlerimizi eski ihtisamlarina kavusturacaklarini söyledi.
Restorasyonu tamamlanan tarihi Karaman evi içerisine yerlestirilen ve o dönemlerde kullanilmis esyalar sergileniyor. Bu tarihi evi ziyarete gelenler, dönemin Karaman ev yasam kültürünü anlama ve yasama firsati bulacaklar.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284