Bırakma Beni Filminin Geliri Yetim Çocuklar İçin Kullanılacak

Beşir Derneği’nin yapımını üstlendiği ve Suriye’deki iç savaşta ailesini kaybeden yetimlerin konu alındığı ‘Bırakma Beni’ filmi, 21 Eylül’de eş zamanlı olarak Karaman’da da vizyona girecek. Filmin gelirleri yetimler için kullanılacak.

Bırakma Beni Filminin Geliri Yetim Çocuklar İçin Kullanılacak

Beşir Derneği Karaman Temsilcisi Osman Yaşar Işıklı, Türkiye’nin güneyinde son yıllarda yaşanan olaylar neticesinde yetim sayısının artışının önemli bir sorun haline geldiğini ve Beşir Derneği olarak konuya dikkat çekmek için bir sinema filmi yapmaya karar verdiklerini belirtti.

Cannes ödüllü Aida Begic’in yönettiği 97 dakikalık Türkçe ve Arapça dillerinde çekilmiş olan filmin Suriye’deki iç savaşta ölen İsa’nın Şanlıurfa’daki kampta başlayan hikayesini anlattığını belirten Işıklı, filmin gelirlerinin yine yetimler için kullanılacağını kaydetti. Bırakma Beni filminin 21 Eylül’den itibaren diğer şehirlerle eş zamanlı olarak Karaman’da da gösterime alınacağını söyleyen Işıklı “Filmi özellikle ailelerin çocukları ile birlikte izlemelerini tavsiye ediyoruz. Sinemaseverler biletlerini Beşir Derneği’nden temin edebilirler. Geliri tamamen yetimler için harcanacak olan biletin fiyatı kişi başı herkes için 15 lira olarak belirlenmiştir. Film süresi 97 dakikadır. Özel toplu halde vizyonlarda sinema seansları esnetilip istenilen saate film gösterime koyulabilecektir. Tüm Karaman halkını, sivil toplum kuruluşlarını, 12 yaş üzeri tüm ilköğretim ve lise öğrencilerimizi, üniversite gençlerini, resmi kurum çalışanlarını aileleri ile birlikte olsun olmasın bu filme davet ediyoruz ” dedi.

Çekimleri 24 ay süren filmin 13 ülkeden özel ekip geldi. 100 den fazla kişi görev aldı. Film İsa, Ahmed ve Mümtaz adlı üç yetimin hikayelerine odaklanırken başrol oyuncuları dahil filmde rol alan tüm çocuklar bu kamplardan seçildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284