Bu Müzede Öğrenciler Prof. Dr. Fuat Sezgin’i Tanıyacak

İslam bilim tarihi araştırmacılarının en önemli isimlerinden biri olan Prof. Dr. Fuat Sezgin`i gelecek nesillere tanıtmak için kolları sıvayan Karaman Bilim Sanat Merkezi yönetici ve öğretmenleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gönüllülük Projeleri kapsamında `Z Kuşak Prof. Dr. Fuat Sezgin`i Tanıyor` isimli projesiyle Fuat Sezgin temalı koridor müzesi oluşturdu.

Bu Müzede Öğrenciler Prof. Dr. Fuat Sezgin’i Tanıyacak

İslam bilim tarihi araştırmalarına ömrünü adayan ve bu alanda dünyanın en büyük otoritesi kabul edilen Prof. Dr. Fuat Sezgin'in çalışmalarını ve hayatını doğrudan öğrencilere anlatmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı Gönüllülük Projeleri kapsamında Karaman Bilim Sanat Merkezine "Z Kuşak Prof. Dr. Fuat Sezgin'i Tanıyor" isimli koridor müzesi oluşturuldu. 
Müzenin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, Ticaret İl Müdürü Adem Özcan, kurum yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
Açılış öncesi konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Prof. Dr. Fuat Sezgin'in İslam bilim tarihi araştırmacılarının öncü isimlerinden biri olduğuna dikkat çekerek son teknoloji kullanılarak oluşturulan müzenin öğrencilere katkılar sağlayacağını belirtti. 
İl Müdürü Çalışkan, "İslam medeniyetinin daha iyi anlaşılmasını sağlamak, hayatını bu alana adayan ve kendi alanında dünyanın en büyük otoritesi kabul edilen Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamızı gelecek kuşaklara en doğru şekilde aktarmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle bu anlamlı müzenin açılışını yapıyoruz. Son teknoloji kullanılarak oluşturulan müzede, özel yazılımlı sanal gerçeklik gözlüğü sayesinde öğrencilerimiz kıymetli hocamızın hayatını ve eserlerini öğrenmiş olacak. Öğrencilerimize ilham kaynağı oluşturacak müzenin açılmasında destek sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığına ve emeği geçen yönetici ile öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi. 
Açılış kurdelesini Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, Ticaret İl Müdürü Adem Özcan ile birlikte kesen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan daha sonra müzeyi gezerek kurum yöneticisi Ayhan Zerman'dan bilgiler aldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284