Bu Sergide Emeği Geçenleri Kutlarız

İlimizde doğup büyüyen ve daha sonra Hollanda’ya giderek yaşamını kazanan hemşerimiz Ali Yağcı’nın biriktirdiği “İlkokullar İçin Yardımcı Ders Afişleri Sergisi” çok beğenildi.

Bu Sergide Emeği Geçenleri Kutlarız

Duru Bulgur’un Sponsorluğunda gerçekleştirilen bu etkinliğe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar, Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, Yönetim Kurulu Başkanı Başkan Yardımcısı Emin Duru ve çok sayıda Karamanlı hemşerilerimiz katıldı.
Törende bir konuşma yağan Ali Yağcı “Hepsi orijinal ve 1940 – 1980 dönemine ait afişler, çeyrek asır öncesine kadar ilkokulların olmazsa olmazları arasında ilk sıralarda yerlerini almışlardı. “İlkokullar için Yardımcı Ders Afişleri” denilen bu objeler, ilkokulların sınıflarında hatta kara tahtanın üzerinde her zaman asılı olurdu. Derse veya konuya göre sınıfa getirilerek tahtaya asılan ve ders bitiminde kaldırılan afişler de vardı. Anlatımda ve öğretimde büyük kolaylıklar sağlayarak, eğitimi destekleyen bu afişler, aynı zamanda görsellikleriyle de dikkat çekerlerdi. Yaklaşık 20 yıldan beri biriktirdiğim 150 adet afişi sergilemekten dolayı çok mutluyum. Sağ olsunlar Duru Bulgur’un sahipleri İhsan-Emin Duru isteğimin üzerinde ilgi ve alakada bulundular. Kendilerine teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

Çeşmeli Kilise’de açılan sergi 23 Mayıs – 29 Ekim 2018 tarihleri arasında her gün saat 09.00 / 19.00 arası ziyaretçiler tarafından gezilebilecek. 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284