Cami Imami Yetenegiyle Takdir Topluyor

Ilimizde bulunan 75. Yil Cami imam hatibi Osman Gözel’in ney, ebru ve hat sanatindaki yetenegi takdir görüyor.

Cami Imami Yetenegiyle Takdir Topluyor
Ilimiz Valiligi tarafindan tahsis edilen tarihi Tartan Evi’nin bir bölümünde ney, ebru ve hat sanati dersi veren Osman Güzel’i Il Müftüsü Nuri Degirmenci ziyaret ederek yaptigi çalismalar konusunda bilgiler aldi.
Osman Gözel, 75. Yil cami Imam –Hatibi olarak görev yapiyor. Ancak onu diger imanlardan ayiran birçok özelligi var: Osman Hoca, kildirdigi namazla, okudugu Kur’an’la gönülleri süslerken yaptigi hat, üfledigi neyle, yaptigi neylerle, Ebru kurslari ile imal ettigi ok ve yaylari ile Kudüm’ü Serif çaldigi Tasavvuf Musikisi Korosundaki durusu ile baska bir imam aynen on parmaginda on marifet.
Kültür Bakanligi Arastirma ve Gelistirme Daire Baskanligi tarafindan çikarilmis ve 5 dilde yayinlanacak olan 3 ciltlik arastirma kitabinin Anadolu Halk Çalgilari 1.cilt Telli Çalgilar kitabinda Rebap yapimcisi, 2. Cilt Vurmali da Kudüm’ü Serif icracisi ve 3. Cilt Üflemeli de Ney ustasi ve icracisi olarak ismi çikmistir. Türkiye de ahsaptan ilk ney imal eden Osman Gözel hocamizdir.
Ayrica iki yildir geleneksel Türk Okçulugu Ok ve yay yapimina baslamis olup Biga Geleneksel Osman Bey Okçuluk Müsabakasinda belge almistir.
Neyzen, hattat ve ebru hocasi olan Osman Gözel hocanin düzenlemis oldugu kurslar tamamen ücretsiz olup her yastan her meslekten insanin dikkatini çekiyor. Su anda 160 üniversite ögrencisine ney kursu veren Osman Gözel ayni zamanda 20 ögrenciye ebru ve 25 ögrenciye de hat dersleri veriyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284