Cultifest Festivali Farkli Kültürleri Bulusturdu

MEHMET ALI TOPCU - UTRECHT Bu yil üçüncü kez düzenlenen Cultifest Festivali, Hollanda’nin Utrecht kentinde bulunan Jaarbeurs Fuar ve Sergi Sarayi’nda yogun katilim esliginde basladi.

Cultifest Festivali Farkli Kültürleri Bulusturdu

Dört gün sürecek olan aile festivali Cultifest’in açilisina Hollanda Denk Partisi Milletvekilleri Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk, TC. Deventer Baskonsoloslugu Ticaret Atasesi Hasan Önogul, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Hollanda Müsiad Baskani Ali Bekdur, Gülsehir Belediye Baskani Vahdi Arisoy, Kozakli Belediye Baskani Sayin Celallettin Güven, Rotterdam Charlois Belediye Baskan Yardimcisi Zeki Baran, Edelstaal Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Torunogullari, Hollanda Karamanlilar Federasyonu (HOKAF) Baskani Mustafa Duyar, TOV Baskani Durmus Dogan, HOGIAF Baskan Yardimcisi Vecih Er, Hollanda Besiktaslilar Dernek Baskani Aykut Torunogullari, isadamlari, siyasiler, firma sahipleri ve vatandaslar katildi.
Mehteran takiminin yürüyüsü sonrasi resmi açilisi gerçeklesen programda, Liberal Parti (VVD) eski Milletvekili Fadime Örgü, “Geçen yil oldugu gibi bu yilda genis katilimin olmasi memnuniyet verici. Her geçen yil daha da profesyonellesen festival, daha fazla Hollandali ve diger milletlerden ziyaretçileri çekme amacindadir. Bu yil kismen de olsa bunun gerçeklesmis olmasi güzel.” seklinde konustu.
FARKLI ÜLKE VE KÜLTÜRLER BIR ARADA
Cultifest ve Imkan Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Zekeriya Arslan, “Cultifest’in tanitilmasi ve yayginlasmasi için birçok çalismaya imza attik. Farkli ülke ve toplumlari, farkli sanatçilari bir araya getirebilmek adina bizler Imkân Vakfi olarak üçüncü kez Cultifest’i organize ettik. Önceki yillarda Den Bosch’ta gerçeklestirdik, Utrecht Jaarbeurs'ta bu yil ilk defa organize ediyoruz. Bu bölgede çok daha fazla insanimizin oldugundan dolayi burayi tercih ettik. Katilim oldukça çok iyi. Amacimiz gelecek yillarda daha iyi bir organize ile geleneksel hale getirdigimiz Cultifest'i devam ettirmek. Bu yil Cultifest 2015 Utrecht Jaarbeurs Fuar Merkezinde 150 stant bulunuyor. Bunun yaninda Türkiye'den alaninda büyük saglik hizmetleri veren hastanelerde yer aldi. Bu fuarda Faslilar, Azeriler, Türkmenler ve degisik kültürlerden katilimlarda bulunuyor. Bunun yani sira Hollanda'dan ve Türkiye'den siyasi partilerin stantlari da bulunuyor.” dedi.
Özel Anit Hastanesi Idari Isler Müdürü Hakan Er: “Gurbetçi kardeslerimizin her zaman yanindayiz. Bu konuda gereken saglik yönünde ne gerekiyor ise hep yanlarindayiz. Bundan sonrada hep yanlarinda olacagiz. Türkiye'de ki saglik hizmetini Hollanda'da ki vatandaslarimiza yakindan tanitmak için burada bulunuyoruz. Amacimiz Hollanda'da yasayan insanlarimizin, Türkiye'de ki son saglik gelismelerini yakindan takip etmelerini ve bu saglik gelismelerinden yararlanmalarini amaçliyoruz. Bu alanda Hollanda'da bulunan bütün sigorta kurumlari ile anlasmamiz vardir. Türkiye'ye geldikleri zaman saglik sorunlarini elimizden geldigince tedavi etmek amaci ile buradayiz. Insanlarin burada ulasamadigi saglik hizmetlerini orada da kendi evlerinde ki gibi ulastirmalarini sagliyoruz."
Edelstaal Group Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Seçilmis: “Üçüncü defa Cultifest'te Simtronic olarak katildik. Her sey çok güzel gidiyor. Bizler bu tür festivalde kendi ürünlerimizi tanitiyoruz. 1981 yilinda kurulan Edelstaal Group bir aile sirketi. 34 yildir Avrupa'nin 12 ülkesinde, Azerbaycan, Irak ve Türkiye'de faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Yaklasik 3 bin kisi Edelstaal Group bünyesinde çalismaktalar. Bunun yaninda devam eden projeler var. Her yil yeni hedefler ile büyümeye devam ediyoruz.”
Utrecht Jaarbeurs'ta Cultifest 2015 Fuari Hollandali Türklerin yani sira farkli ülke ve kültürlerin bir araya getirmesi açisindan büyük önem tasiyor.
Programin müzik ve eglence bölümünde mehteran basta olmak üzere sanatçilar Ugur Isilak ve Rafet El Roman festivalin ilk gününde sahne alirken, Karaman Yarenler Gurubu’da türküleriyle festivale renk katti. Öte yandan Azerbaycan’dan gelen çocuk folklör gurubu bir gösteri sundu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284