“CULTIFEST Mest Etti”

Hollanda’nin Utrecht kentinde bu yil üçüncüsü düzenlenen ‘Aile ve Kültür Festivali’ Cultifest, katilimcilarin yüzünü güldürdü, festivali dört gün boyunca 40 bin civarinda ziyaretçi takip etti.

 “CULTIFEST Mest Etti”

Karamanli hemserilerimiz Zekeriya Arslan ve ve Harun Demir’den olusan yönetim kurulu tarafindan düzenlenen Cultifest, 4 gün boyunca farkli etkinliklere sahne oldu.

Bu yil ilk kez organize edilen ‘CultiStar Ses Yarismasi, Evlilik Fuari ve Miraç Gecesi Özel’ programlari katilimcilarin büyük begenisini kazandi.
Türk boylarinin temsil edildigi kültür alaninda, Karaman ilimiz de temsil edildi. Yarenler Gurubu ve El yapimi maketlerle temsil edilen Karaman standi, ziyaretçilerin ilgi odagi oldu.
Saglik, alisveris, turizm, gastronomi, fuar, kültür sanat ve yemek stantlarinin 4 gün boyunca özellikle Hollandalilar tarafindan begenildi.  Ugur Isilak, Rafet El Roman, Irem Derici, Jandino Asporaat, Mesut Kurtis gibi sanatçilar festivalde sahne aldilar.
“EMRE PINARBASI YARISMA BIRINCISI”
Cultifest’in ilk organizasyonlarindan biri olan ‘CultiStar Ses Yarismasi’nda 6 finalist kiyasiya yaristi. Jurinin zorlandigi yarismada, birinciligi Emre Pinarbasi kazandi. Yarismada Zeynep Çakmak ikinci, Ishak Alicikus ise üçüncü oldu. Dereceye giren yarismacilara degisik ödüller verildi.
“KAYNASMAYA KÖPRÜ OLMAK ISTIYORUZ”
Imkan Vakfi ve Cultifest Yönetim Kurulu Baskani Zekeriya Arslan, “Bu yil üçüncü kez düzenledigimiz CultiFest’i geleneksellestirerek, toplumlar arasinda kaynasmaya köprü olmak istiyoruz. Bu yilda güzel bir 4 gün yasadik, stand sahiplerine, organizede emegi geçenlere bilhassa festivalimizi ziyaret eden katilimcilara ayri ayri tesekkür ediyoruz. Önceki yllarda Den Bosch kentinde yaptigimiz festivalimizi bu yil Utrecht’te yapmakla yerinde bir karar oldugunu gördük. Geçen yilki katilim rakamini (40 bin civarinda) yakalamis olmamiz sevindirici. Bu yil Hollanda’da bu tarz festival düzenleyen sadece biz vardik, bu bizim için bir avantajdi. Bugünden itibaren 2016 Cultifest çalismalarina start veriyoruz. 15 Mayis 2016 tarihinde, yine Utrecht Jaarbeurs Fuar ve Sergi Sarayi’nda, dördüncü Cultifest organizasyonunu gerçeklestirmek için çalismalara baslayacagiz.”
“Gerek Türkiye’den gerekse Hollanda’dan bazi siyasi partilerin festivalimizde tanitim standi açmis olmalari, ziyaretçilerin begenisini kazandi. Türkiye’den birçok kentimiz de fuarda tanitim standi açtilar, gelecek yil kentlerin sayisinin artacagina inaniyorum. Bu vesile ile her yil Türkiye’nin ve dünyanin çesitli bölgelerinden kurum ve kuruluslari festivalimize davet ederek kendilerini Hollanda’ya tanitma olanaklari sunuyoruz. Her sene düzenleyecegimiz festival araciligi ile Türk kültürünü farkli etnik kökenli ziyaretçilerine tanitmak amaçlanmaktadir.” seklinde konustu.
Program içerigi dolu dolu geçen CultiFest 'e katilan ziyaretçiler, “Festivalin, Hollanda’nin merkezi konumunda olan Utrecht’te düzenlenmesi memnuniyet verici. 2016 Cultifest’in yine Utrecht’te düzenlenecek olmasi isabetli karardir.” dediler.
MEHMET ALI TOPCU – UTRECHT

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284