Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinliklerinin Üniversite Ayağı Sona Erdi

741. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri’nin üniversite ayağı, “Dünya Dili Türkçe” konulu panel ve “Dilimiz Kimliğimiz” Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni ile sona erdi.

Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinliklerinin Üniversite Ayağı Sona Erdi

Bu yıl 2-13 Mayıs tarihleri arasında kutlanan 741. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma etkinlikleri, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nde düzenlenen “Dünya Dili Türkçe” konulu panel ve “Dilimiz Kimliğimiz” başlıklı kompozisyon yarışmasının ödül töreni ile devam etti. 15 Temmuz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Turan Karataş, Prof. Dr. Leyla Karahan ve Doç. Dr. İdris Nebi Uysal’ın konuşmacı olarak katıldığı panelde; Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri ve önemi vurgulanarak Türkçe’nin yabancı dillerin etkisinden kurtulma sorunları ele alındı ve Türkçemize sahip çıkalım mesajı verildi. Panelin sonunda Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Prof. Dr. Turan Karataş, Prof. Dr. Leyla Karahan ve Doç. Dr. İdris Nebi Uysal’a günün anısına onurluk takdim etti.

Panelin ardından 741. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri çerçevesinde yurt çapında düzenlenen “Dilimiz Kimliğimiz” Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni’ne geçildi. Yarışmada 1. olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği öğrencisi Burcu Şekerci, 2. olan Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türkçe Eğitimi öğrencisi Hakan Aktaş ve 3. olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği öğrencisi Şeyma Şimşek ile Teşvik Ödülü alan öğrencilere ödülleri Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan tarafından verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284