Edebiyatçılar Buluştu

Her yıl Karaman'da İLESAM il Temsilciği tarafından düzenlen, Türk Dili Edebiyatçılar Buluşması’nın bu yıl üçüncüsü geçtiğimiz hafta sonu şair yazar ve edebiyatçının katılımı ile gerçekleşti.

Edebiyatçılar Buluştu

Genel Merkezi Ankara'da bulunan Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri meslek Birliğinin Karaman İl Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinliğe Ilesam Genel merkezinden şairler ile Karamanlı şair yazar ve edebiyatçıları katıldı.  Edebiyatçılar Buluşması 12 Ekim 2018 Cuma günü ''Türk Dili Parkı meydanı''ndaki Gönül Gözü evinde yaş kütüğüne 3. Edebiyatçılar Buluşma plaket çakımı, konuşmalar ve Kent konseyi tarafından ikram ile başladı.

Aynı gün akşamı, ''Belediye Yunus Emre konferans salonu''nda halka ücretsiz olarak Şiir-Müzik ve Söyleşi programı düzenlendi. Etkinlikte her edebiyatçı söz aldı. Şairler şiirlerinden örnekler sundu. 

Etkinlikte açılış konuşması yapan Karaman İl temsilcisi Hikmet Elitaş Türk Dilinin Başkentinde böyle bir edebi etkinliği düzenlemekten mutluluk ve onur duyduklarını belirtip, sanatsal ve kültürel etkinlikler için yerel yönetimlerin yardımcı olmasını isteyerek, katılımcılara teşekkür etti.

Etkinlik sonunda tüm katılımcı şair yazar ve halk ozanlarına Plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.

Etkinlik kapsamında, şehir gezisi ve Şair Bekir Sıtkı Erdoğan'ın kabri de ziyaret edildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2018, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284